Kinderboeken

Maak kennis met Lotte

Lotte is de hoofdpersoon in het grappige boek Lotte laat maar – De verwoestende puppy.
Het boek viel ons meteen op en wel om meerdere redenen. Lotte is de naam van mijn vriendin. Er staat een afbeelding van een puppy op de voorkant. En op de omschrijving op de achterkant staat ‘over een paar weken ben ik brugklasser’ en in die fase zitten wij ook. Lezen maar…
Over broertjes
Wat zo gaaf aan dit boek voor tienermeiden is: de tekeningen. Het is een graphic novel en dat betekent dus dat er door het hele boek heen, eigenlijk op iedere bladzijde, een zwart/wit tekening staat. De situaties van Lotte zijn heel herkenbaar en de tekeningen dus ook.
Op de eerste pagina maakt zij meteen duidelijk dat haar broertje Daan, die er oh zo schattig uitziet, helemaal niet leuk is. Ach kijk, daar hebben meer broers-en-zussen last van. Herkenbaar! Dat broertje heeft dus de poster van Shawn Mendes, de popster waar Lotte helemaal fan van is, beklad. Jakkes. En er is, volgens Lotte, veel meer mis met haar jonge broer.
Geheimen
Dan is er nog de BFF Tessa waar Lotte eindeloos mee kan shoppen en alle geheimen mee deelt. Over haar knappe buurjongen Aron bijvoorbeeld. Maar ook bepraat zij met haar de problemen over haar overleden vader én de nieuwe vriend van haar moeder, Bart. Lotte was heel boos op haar mama over die nieuwe liefde… tot zij bedenkt dat ze er een goede troefkaart mee in handen heeft.
Ze gaat onderhandelen en sleept er een toffe deal uit. Lotte wil Bart wel ontmoeten als zij een puppy mag. En het mag!!

Dan blijkt het opvoeden van een puppy toch wel iets ingewikkelder dan gedacht. Hij maakt heel wat stuk, letterlijk en figuurlijk. Maar oeh, wat is Pjotr toch een leuke pup. En, een handige manier voor Lotte om in contact te komen met haar knappe buurjongen want hij heeft een Chinese naakthond.
De verwoestende puppy is het eerste deel in de nieuwe graphic novel-serie 'Lotte laat maar' van Willeke Brouwer.
Nieuwsgierig geworden naar het boek? Je kunt alvast een stukje lezen via het leesfragment.