Kinderboeken

Doen: doeboeken


Een doeboek is gaaf! Laten we dat voorop stellen.
Wij vinden het hele concept van zo’n doeboek echt iets voor kinderen. Je kunt er in lezen, maar ook in kleuren, puzzelen, spelletjes doen, weetjes uit halen en nog veel meer.
Doeboeken zijn er in allerlei thema’s. Voor ieder wat wils dus en voor iedere vakantie ideaal. Handig voor onderweg of fijn om speel- en tekentips uit te halen voor bij het zwembad, aan zee, in het hotel of op de camping.


DierenpraatTV
Gaaf voor Kinderen test Het DierenpraatTV Doeboek van Britt Dekker & Richard Versluis. Wat er zo gaaf aan is? Er staat van alles in over allerlei (huis)dieren, van hond tot kat, van paard tot konijn en van bij tot hert. Zo lees je bijvoorbeeld wat het verschil is tussen een dam- en edelhert, leer je hoe je een insectenhotel kunt maken en ga je op safari door je eigen tuin (met weetjes over de pissebed en lieveheersbeestje). Natuurlijk staan er mooie kleurplaten in, sudoko’s, woordzoekers en zoekplaatjes. Superleuk!
Het doeboek legt bij ieder seizoen meer uit over de dieren. Wij weten nu welke dieren je per seizoen kunt spotten, maar ook hoe je een vogeltaart (met vogelvoer dus) kunt maken. Wij vinden DierenpraatTV Doeboek erg leuk en leerzaam.


Zappelin Doeboek
NPO Zappelin heeft al heel wat doeboeken uitgegeven, want dit is volgens de cover nummer 91! Maar nieuw is de dame met donkere krullen op de cover. Dit is Fenna. De actrice, zangeres en presentatrice Fenna Ramos is sinds 26 juni 2018 elke dag te zien op Zappelin, het peuter- en kleuterkanaal van NPO Zapp. Zij gaat elke dag op tv liedjes zingen, knutselen, verhaaltjes voorlezen, dansen en spelletjes spelen met de allerkleinsten. Ze neemt het stokje over van Nienke van den Berg.
Terug naar het doeboek, met alle Zappelin-favorieten. Je kunt knutselen, puzzelen, rekenen, quizzen en nog veel meer met onder andere Maya, Woezel&Pip, Buurman en Buurman, Casper & Emma, Winnie de Poeh, Pim & Pom en nijntje. Maak bijvoorbeeld de tekening af van cijfer naar cijfer, knip en plak zelf versiering op je rietje, zoek de juiste plaatjes bij de programmahussel en zing vrolijke liedjes. Gezellig!