Kinderboeken

Lees Engels met Dummie de mummie


Kijk, dat vinden wij nou een fijne manier om Engels te leren. De boeken van Dummie de mummie, van de te gekke schrijfster Tosca Menten, zijn er nu in de Engelse taal. Okay, sommige woorden zijn best lastig maar als je het verhaal al (een beetje) kent dan kun je prima Engels leren met Dummie.

Tien jaar
De vertalingen naar het Engels zijn er niet zomaar. Deel 1 en 2 van Dummie de mummie zijn naar het Engels vertaald om het 10-jarig bestaan van de mummie te vieren. In 2018 is het al tien jaar geleden dat de mummie door een blikseminslag tot leven kwam in Polderdam. Sinds 2008 beleven Goos en Dummie de mummie ieder jaar een nieuw avontuur en vliegen de bekende boeken de boekhandels uit én gaan kinderen graag naar de films die er van de boeken verschijnen.

Nu zijn de eerste twee avonturen, Dummie de mummie en de gouden scarabee en Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet dus ook in het Engels te lezen. De leukste manier om kennis te maken met de Engelse taal, speciaal voor leerlingen die in een plusklas zitten, tweetalig basisonderwijs volgen of Engels krijgen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Maashi!


De boeken heten dan: Dummie the Mummy and the Golden Scara en Dummie the Mummy and the Tomb of Akhnetut.
De boeken zijn o.a. te koop bij Bol.com.