Kinderboeken

Gelezen: De Toren van Enigma

Ik ben dol op de boeken van auteur Michael Reefs. Al vanaf het eerste deel van de Bieb-bende (De legende van de Hemelrijders) lees ik deze spannende serie. Trots en vereerd voel ik mij ook over het feit dat Michael mij bij diverse delen in de serie al voor verschijning van het boek, heeft laten meelezen. Sterker nog, ik mocht zelfs écht iets van de boeken vinden en mijn mening geven als proeflezer. Daar geniet ik van en ik vind het bijzonder dat de kinderboekenschrijver een serie van twaalf boeken over de Bieb-bende wil maken. Hij is al bij deel zeven!
 
2 boeken in 1 jaar 
Tussendoor zijn er al twee boeken over Bram en de zoldermystici verschenen.
In 2018 heeft Michael Reefs zelfs twee kinderboeken uitgebracht: Bram en de Orde van Avalon en de Bieb-bende De Toren van Enigma.

Een wending?
Kortom, ik ben een echte fan. Tegelijk moet ik bekennen dat deel 7 van de Bieb-bende een poos op mijn bureau is blijven liggen. Wat mijzelf heeft verbaasd. Want ik houd van de avonturen van de Bieb-bende en de interactieve mogelijkheden met QR-codes.
Ik kan diverse redenen verzinnen, zoals druk, waarom ik niet startte. Maar ook, dit deel ziet er anders uit (zeker ook mooi!) én Michael had mij al laten weten dat er een wending in het verhaal komt. Dat maakte mij heel nieuwsgierig en toch liet ik dit 481 pagina's tellende leesboek te lang liggen (misschien was ik wel bang dat het verhaal tegen zou vallen?).
Stom, want toen ik in het verhaal begon, kon ik het niet meer wegleggen. 
 
In het kort:
De Toren van Enigma barst van de spanning, een gevaarlijk verhaal, waarin gelukkig ook lieve en vrolijke momenten zitten. Zelfs verliefdheid. Maar het raadselachtige avontuur heeft de overhand en start meteen tijdens het zomerkamp waar de kinderen in aanraking komen met vier kwaadaardige elementwezens. En Melanie gaat ook nog eens heel raar doen… kwade machten hebben haar geest overgenomen. Creepy!

De Bieb-bende belandt op het eiland Tyriana waar een uitdagende zoektocht in de Toren van Enigma volgt. Er wordt een harde strijd met het verleden gestreden en voor het eerst in de serie boeken vind ik het nu wel nodig dat je de andere boeken gelezen moet hebben om een helder beeld te krijgen. Bijvoorbeeld over de legende over de bevrijding van de Hemelrijder en over George Hill (de Man met de Bijl). Het verhaal is superspannend en je wordt als lezer het verhaal in gezogen. Je maakt alles door de ogen van de Bieb-bende mee en zo kunnen er een aantal mysteries worden opgelost.
En, leer ik Melanie, Luca, Sander, Valerie en Roy nog beter kennen en begrijpen. Op naar deel 8!
 
Fijne weetjes:

Je kunt trouwens de eerste drie hoofdstukken online lezen via het leesexemplaar.
 
Wil je een gesigneerd boek? Michael Reefs signeert met plezier jouw Bieb-bende boek als je via Uitgeverij Stormsteen een bestelling plaatst.
 
Ook in dit boek staan weer QR-codes en kun je met de app dieper het verhaal in of spelletjes spelen.