Kinderboeken

Gelezen: De Lumies op zoek naar avontuur

Zo nu en dan vindt GaafvoorKinderen.nl het leuk om een lezer/volger iets te laten reviewen. We plaatsen dan een oproep voor een tester. Dit keer hebben Evelijn, Florien en hun moeder het nieuwste boek van  De Lumies getest.

Dit is hun ervaring:
“Gistermiddag hadden we eindelijk tijd om die dikke envelop open te maken. Evelijn (4) vond een boek in plastic, stickers en een brief. De brief vertelde ons dat we dit boek mochten gaan 'testen'. Vooruit, op de bank met zijn allen! Florien (7) had wel zin om de foto's erbij te maken en luisterde ondertussen aandachtig mee.
Het boek 'De Lumies op zoek naar avontuur' ziet er aantrekkelijk uit, met alle kleuren van regenboog. Als je het boek openslaat maak je kennis met alle Lumies. De eerste kennismaking is veelbelovend! Karsten (23 maanden) vond de figuurtjes op de eerste bladzijde al erg leuk. Het boek gaat over vervelen, op zoek naar avontuur en gewoon met je vrienden (buiten)spelen. De opbouw is goed en leuk dat er steeds een herhalend zinnetje in zit. Nog leuker had ik het gevonden als het op rijm was geweest, dan zouden mijn kinderen nog actiever meedoen.


Het doel van het boek is dat je getriggerd wordt om te gaan buitenspelen. Dat werd bij mijn kinderen niet geactiveerd jammer genoeg. Maar het verhaal was leuk, ik vertelde nog wat extra over buitenspelen en het Lumies buitenspeel-diploma en dan waren ze wel weer gemotiveerd om naar buiten te gaan. En wat een mazzel, een zomerse dag deze herfst! Lekker schommelen, glijden en fietsen en de middag is weer gevuld. Naar het diploma hebben ze niet gekraaid. Die bewaren gewoon voor een volgende keer!”

Lux en LouLou

Na het succes van ‘de Lumies zoeken een speen’, ‘de Lumies op het potje’ en ‘de Lumies worden grote broer en zus’, gaan Lux en LouLou beginnen aan een nieuwe zoektocht. In 3 stappen helpen de Lumies om een kind avontuurlijk buiten te laten spelen.


Drie speelse stappen:
1. Lees het boekje voor.
2. Ga samen met je kind (en een vriend of vriendinnetje) lekker naar buiten.
3. Hebben jullie avonturen beleefd? Geef je kind het Lumies Buitenspeel diploma als beloning.