Kinderboeken

Kan jij ook wat Klaas kan?


Presentator Klaas van Kruistum laat in zijn tv-programma’s al zien dat hij veel kan, en durft. Sinds oktober 2018 kun je dat ook nalezen in én zelf doen met zijn boek Klaas Kan Alles – Jij ook?
Zelf doen
In Klaas Kan Alles – Jij ook?, van de nieuwe uitgeverij Billy Bones, staan echt heel veel leuke uitdagingen voor Klaas. Maar het leuke aan het boek vinden wij dat de lezer ook wordt uitgedaagd. Want zeg nou zelf, jij wilt toch ook van die gave proefjes doen zoals Klaas.

Tussen alle ‘strijden’ van Klaas staan dus pagina’s met ‘Jouw uitdaging. Gaat het je lukken?’. Kun jij bijvoorbeeld zoveel geluid maken dat de rijst gaat dansen? Of, kun jij een papieren vliegtuigje vouwen dat snel, ver of in een rondje vliegt? Dé trucs en experimenten staan uitgewerkt op deze do-pagina’s.


Duel, missie en beroep
Je kunt het wel een ‘populairwetenschappelijk’ boek noemen en zo meer aan de weet komen over boksen, honkballen, vliegende tapijten en kettingzaagartiesten. De uitdagingen va Klaas zijn namelijk doorspekt met toffe weetjes.
Er zijn drie hoofdstukken: duel (versla een expert); bijna onmogelijke missies en bijzondere beroepen. Wij vinden het grappig om te zien hoe tv-presentator Klaas van Kruistum voor één dag een bijzonder beroep uitoefent, zoals een ninja of een kasteelbeheerder. Hij slaagt in deze opdrachten.

Maar wat denk je van glazen wassen of een dj verslaan? Fail voor Klaas. Dat neemt niet weg dat juist die pagina’s in het boek het lezen meer dan waard zijn. Want waar ging het mis?!


Gadgets en weetjes
Wat het boek ook echt interessant maakt zijn de zelf te maken gadgets, zoals een windmeter en de opeenstapeling van veel ‘wist je dat…’ per onderwerp. Wij weten nu bijvoorbeeld dat in Slot Loevestein de kist van Hugo de Groot staat, er in zeventiende eeuw al een Nederlandse duikboot was en je kunt uitrekenen hoe ver je bij onweer vandaan bent. We hebben op veel vragen antwoord gekregen en ook weten we nu over de meest vreemde onderwerpen – zoals kettingzagen en tolken – veel meer.

AFGELOPEN!
Klaas Kan Alles – Jij ook? is een fantastisch gaaf boek.
Vandaar dat we een exemplaar weggeven! 


Maak kans op dit boek.
Vraag: Wat denk je… lukt het Klaas om ongezien een selfie met Rico Verhoeven te maken? Zo ja, hoe doet hij dat??

Winnaar: Sem uit Valkenswaard.