Kinderboeken

Gelezen: De geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni


Dat is toch ook gek dat wij bij de titel van dit boek – Toni Malloni – meteen aan een bekende chocolademerk moeten denken. Als we de cover goed bekijken is het wel duidelijk dat het nieuwe boek van Harmen van Straaten over iets anders gaat, namelijk googelen. Er komt een konijn uit een hoed en op iedere hoek van het boek staat een figuur uit een kaartenspel – hart, klaver, schoppen en ruit.
Spannend
Als wij een kinderboek lezen willen we meteen op de eerste pagina ‘iets’ waardoor we door willen lezen. Reken maar dat je dat bij dit kinderboek wil. Het start zo: “Het was het begin van de zomervakantie. Ik was bij mijn oma op zolder en ik deed iets wat niet mocht. Want dinge die niet mogen, zijn het allerleukste. Ik snuffelde in de geheime kist van mijn opa.” Meteen spannend!


Je kunt je fantasie er meteen op loslaten, want wat zal er in die kist zitten… Al snel lees je dat Toni de hoge hoed van opa vindt. Ook leest hij krantenknipsels over de verdwijning van zijn opa, Marcello Malloni, Maestro van Magische Mirakelen. Als de moeder van Toni roept dat hij van de zolder af moet komen omdat de spullen van opa naar de opkoper gaan, besluit Toni om de hoed van zijn opa mee te nemen. Hij zet ‘m zelfs op. En hij verdwijnt!
Net als zijn opa.


Hij komt in Malloni-land. Het lijkt een waar kinderparadijs. Een pretpark! Het draait om goocheltrucs, zoals een doorgezaagd meisje en jonglerende beren. Er is ook een reus en
Ik zette de hoge hoed van opa op mijn hoofd. En toen... verdween ik. In de hoed van een cowboy op een vliegtuig. Je kunt het zo gek niet bedenken. En het meest gekke, iedereen die Toni ontmoet, heeft op hem gewacht. Ze geven hem een opdracht, en dat is zijn opa vinden Malloni-land redden.
Toni maakt een fantasievolle reis, een spannend en grappig avontuur.
De geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni is een aanrader, voor kinderen vanaf 8 jaar. Te koop bij o.a. Bol.com.