Kinderboeken

Apenstreken met Tooby


Wij ontvingen twee vrolijk gekleurde kinderboekjes met Apenstreken van Tooby. Met veel plezier maakten wij kennis met aapje Tooby, die in zijn boeken kleine avonturen vol apenstreken beleeft en spelenderwijs leert hij de natuur nog beter kennen. De lezer dus ook.

Tweetalig
En niet alleen weetjes over de natuur leer je als lezer kennen, ook de Engelse taal. De kartonnen kinderboeken zijn namelijk zowel in het Nederlands als in het Engels te lezen. Ideaal dus als je tweetalig wordt opgevoed, of als je op een leuke manier kennis wilt maken met de Engelse taal.
Onderwater en roze veer
We lezen het boek Jungle Joy met Tooby, een duik in het diepe. Hij maakt kennis met de onderwaterwereld en ontmoet een flamingo, dolfijnen én een haai. Een spannend verhaal! Leuk om voor te lezen aan jonge kinderen.

Het boekje De veer van Flingo gaat over het leven van Tooby in het oerwoud. Hij eet van een tros bananen, slingert aan een liaan en ziet een flamingo staan.  Aap Tooby wil eigenlijk wel zo’n roze veer, maar hij pakt het niet handig aan… hij wil de veer stiekem pakken. Dát lukt natuurlijk niet! Als hij vriendschap sluit met Flingo, krijgt Tooby gewoon de roze veer. Die veer… is op de laatste pagina in het boek geplakt. Een extra cadeautje voor de lezers. 


AFGELOPEN - Over cadeautjes gesproken. Gaaf voor Kinderen mag 2 Tooby boeken weggeven! Duurzaamheid
Tooby is bedacht door Willemijn Jussen, geboren en getogen op Curaçao. Zij stoorde zich aan al het zwerfaval op straat, op het strand en in de ‘kunuku’ (de natuur van het platteland). Hier wil zij iets aan doen en een signaal afgeven: wees zuinig op de aarde. Willemijn bedacht en tekende aapje Tooby om via zijn verhalen in de kinderboeken de bewustwording van duurzaamheid te vergroten. Natuurlijk verliest zij de vrolijkheid en het gezellige moment om met je kind samen te lezen niet uit het oog. Vandaar dat de kinderboeken rond ‘apenstreken’ van Tooby zijn geschreven en getekend.


Film en posters
Aapje Tooby ontwikkelt zich steeds verder en verschijnt ook al in een animatiefilm ‘Tooby en de Bosbende’. Willemijn: "Scholen op Curaçao waren blij met de film vanwege de milieubewuste boodschap. Wij hopen dat de tekenfilm ook in Nederland op basisscholen of in de bioscoop een succes kan worden.”
Tooby slingert in de tussentijd gewoon verder en naast zijn lessen over het milieu helpt het aapje ook met rekenen. De posters ‘vermenigvuldigen met Tooby’ en ‘optellen met Tooby’ zijn via de webshop van o.a. Tooby.nl te bestellen.


Maak kans op een Apenstreken met Tooby boek.


Bekijk op www.jusstpublish.nl de zes titels van de Tooby boeken.


Welk boekje wil jij graag winnen? Noteer de link (!) op het formulier.

De winnaars:

Elisabeth M uit Eindhoven en Rosa t. H uit Houten.