Kinderboeken

Draken

Wij bekeken en lazen het boek: De dag waarop de draak verdween. Wauw, wat gaaf dat Annemarie van Haeringen alle illustraties met blauwe bic-pen heeft gemaakt. Daar zijn er zo te zien heel wat voor nodig geweest. Het resultaat is super. Prachtige tekeningen van vooral een groot drakenliefhebber en een grote draak.


Draak
In het prentenboek De dag waarop de draak verdween zie en lees je over Meneer Lóng die idolaat is van draken. Hij werd geboren in het jaar van de draak… een voorteken. Als kindje sliep hij met een drakenspeen onder een drakendekentje, speelde buiten met drakenvliegers en probeerde zelf te vliegen. Draken brengen geluk, dat weet hij zeker.

Drakenhuis
Toen hij ouder werd, bouwde hij een huis in de vorm van een draak. Een overvliegende draak zag zijn huis en wist… daar woont een vriend! De draak gaat op bezoek, maar vindt meneer Lóng dat nou wel zo leuk?

Bijzonder boek!
Wij vinden De dag waarop de draak verdween (uitgeverij Leopold) een bijzonder boek. De blauwe tekeningen zijn mooi en mysterieus en het verhaal is verrassend en lief.


BIC-tekenwedstrijd
Na de verschijning van dit boek is er een leuke wedstrijd uitgeschreven bij de balpennen fabrikant.
“Tekenen met pen is hartstikke leuk. En, iedereen kan het! Daarom roepen wij kinderen op om een tekening te maken met een BIC-pen.” 
De tekening – let op je download hiervoor de speciale tekenplaat - kan worden ingeleverd bij de plaatselijke Libris of Libris Blz. boekhandel. Annemarie van Haeringen zal uit de inzendingen drie winnaars kiezen. De mooiste, origineelste of grappigste drie tekeningen winnen het grote Boeken- en BIC-pennenpakket (ter waarde van € 250,-).
Bekijk hier alles over de BIC-pen tekenwedstrijd.