Kinderboeken

Koken en eten met nijntje

Ahhh, wat een gaaf idee om samen met nijntje aan de kook te gaan. In het boek ‘eten met nijntje’ staan vijf verhalen waarin nijntje en/of haar vrienden iets met eten doen, gevolgd door een aantal recepten. Kortom: verhalen voor de allerkleinsten en recepten voor de hele familie!
nijntje kookboek
In samenwerking met culinair schrijver en vader Samuel Levie heeft Mercis Publishing een totaal nieuw boekidee uitgebracht. Het nijntje lees- en kookboek.


Lees eerst een leuk verhaal, bijvoorbeeld over de moestuin van nijntje en ga daarna de keuken in om lekkere gerechten te maken. Jonge kinderen worden door dit kleurrijke boek gestimuleerd om ‘samen met nijntje’ nieuwe smaken te proberen. In ‘eten met nijntje’ staan veertig recepten, bedacht en uitgewerkt door kok Samuel Levie. Zie het als een inspiratiebron voor ouders om kinderen ‘onverwachtse’ smaken te laten proeven.
Kleuren eten
Neem bijvoorbeeld het verhaal over de moestuin van nijntje. Kinderen zien op de tekeningen hoe er na het zaaien van wortelzaadjes, wortels groeien, maar ook wat er nog meer in een moestuin kan groeien – prei, aardappels en zelfs pastinaak. Maak met die ‘vergeten groente’ bijvoorbeeld pastinaaknuggets.

Of ga aan de slag met het recept voor wortelsaté of bloemkoolpannenkoeken. Kook in alle kleuren van de regenboog, net als de verhalen van nijntje. Leer kleuren (groente) eten.

Voor de hele familie
De gerechten zijn eenvoudig om te maken, gezond, voornamelijk vegetarisch en vooral erg lekker! Heerlijk voor de hele familie, maar bij uitstek geschikt voor dreumesen, peuters en kleuters.
Wij vonden vooral de perensmoothie, bietencake, het broccolibos en pita pizza verrassend lekker en leuk.


Leer samen met nijntje en haar vriendjes waar het eten vandaan komt. Nijntje gaat op ontdekkingstocht in een boomgaard, leert dat melk van een koe komt en in het verhaal doet Boris boodschappen. 
Het grote nijntje lees- en kookboek ‘eten met nijntje’ vinden wij zeer geslaagd, leuk en leerzaam. verkrijgbaar in de boekhandel en online bij bijvoorbeeld Bol.com.

Overweeg je het boek aan te schaffen, klik dan op onze link. GaafvoorKinderen maakt gebruik van bol.com affiliate links. Als jij dus op één van de links klikt, dan krijgen wij daar mogelijk een percentage commissie over. Het kost jou niets extra!