Kinderboeken

Blijft Dolfje een weerwolfje?

Wij lazen het 21ste boek (!) van Paul van Loon… Dolfje ontvoerd!
De 48 hoofdstukken waren weer spannend en de tekeningen tussendoor spreken tot de verbeelding. Kortom: ook dit boek over Dolfje Weerwolfje moet je (weer) lezen.

Dolfje ontvoerd! mag dan wel het 21ste boek over het leuke, lieve en bijzondere jongetje (of heb je het liever over een weerwolfje) Dolfje, de boeken blijven gewoon gaaf. Je wordt direct het avontuur ingezogen… en zal dat deze keer wel goed aflopen.
Want, ontvoerders willen Dolfje ‘ontweerwolven’. Aahhhh. Dat zal toch niet?!
Weerwolvenavontuur
We gaan niet te veel verklappen over het verhaal, dat moet je echt zelf gaan lezen. Maar alleen al het idee dat Dolfje Weerwolfje wordt ontvoerd en dat ze willen proberen om een gewoon Dolfje van hem te maken. Om hem te ontweerwolven… we moeten er niet aan denken. Wij willen namelijk nog veel meer weerwolvenavonturen lezen.

Blijft Dolfje wel een weerwolfje...


Noura, Timmie, Leo en opa maken weer veel vreemds mee! Je kunt dit boek trouwens lezen als je de andere boeken niet kent (extra leuk is dat natuurlijk wel).

 


Paul van Loon
Wat zo gaaf is aan dit boek, schrijver Paul van Loon legt achterin op drie pagina’s uit hoe het verhaal is ontstaan. Namelijk toen hij met het vliegtuig vanuit Aruba terugvloog. “Aan het einde van de vlucht had ik zes bladzijden volgekrabbeld met zinnetjes, woorden, tekeningen en ideetjes”, schrijft hij. Te gek dat zo’n ingeving tot weer een nieuw boek heeft geleid.
Meer weten? Check Dolfjeweerwolfje.nl