Kinderboeken

Maak kennis met Lizzy EN maak kans op een gratis boek

Ken jij de boeken over Lizzy al?

Ik moet bekennen dat ik Lizzy nog niet kende.

Gelukkig heb ik met haar kennisgemaakt. Ik sprak namelijk de schrijfster: Suzanne Buis.


Kinderboekenschrijfster
Wij wonen in Castricum en wat blijkt nu… een dorp verderop woont de bekende kinderboekenschrijfster. Ze heet Suzanne Buis, ze woont en werkt in Limmen én zij kan met recht een duizendpoot worden genoemd.

Ze is coach en eigenares van @Droomdenkers Talentcentrum, ze is auteur van boeken over hoogbegaafdheid bij kinderen én ze is kinderboekenschrijfster. Wij gaan het met haar hebben over haar kinderboeken, zoals de boeken van Floortje Bellefleur, De Droomdenker en de serie Lizzy. “Ik schrijf al twintig jaar verhalen voor kinderen. Ik nam de Floortje-serie over en later kwamen de avonturen van Lizzy tot stand. Als moeder van drie dochters en kinderboekenschrijfster gaan we vaak op pad en zoeken we of er een verhaal te beleven valt. Dat doen wij ook binnen de gemeente Castricum. In het boek gaat Lizzy bijvoorbeeld kamperen en zelf heb ik hiervoor met mijn dochters ervaring opgedaan op camping Bakkum en camping De Nesse. Ons avontuur werk ik in het boek uit op een denkbeeldige plek”, vertelt Suzanne.


Lizzy
De serie over Lizzy is inmiddels aan deel 7 toe, tevens het laatste deel. In het boek neemt Lizzy afscheid van groep 8. In maart 2020 is het boek Lizzy verschenen, met twee verhalen in één boek. Dubbel genieten dus.

Het gaat om deel 1 en deel 2, waarin je dus kennis kunt maken met Lizzy. Het meisje verhuist in deel 1 van Amsterdam naar het platteland, naar een oude boerderij. Wat moet ze daar nou, denkt Lizzy… al snel komt ze er achter dat er genoeg te beleven valt. In de natuur en met andere kinderen op boerderijen. In het tweede deel heeft Lizzy een superlief puppy, Boef genaamd, en heeft ze een gezellig buurmeisje als vriendin ontdekt.
Kortom, verhalen die jijzelf ook mee kunt maken. En… waar Suzanne waarschijnlijk samen met haar dochters voor op pad is geweest om ervaringen op te doen om over te schrijven. 

Je vindt meer informatie over Suzanne en haar boeken op https://volliefs.nl/