Kinderboeken

Gelezen: Formule 6 - gekkigheid met een vleugje gevaar

Wij ontvingen een leuke mail van Koen Vogels over zijn boek. Hij schrijft: “Ik ben Koen, een 40-jarige leerkracht basisonderwijs uit Oss…oh en parttime schrijver dus. In juli 2020 is mijn tweede boek uitgebracht, bij uitgeverij Boekscout. Het heet Formule 6 (gekkigheid met een vleugje gevaar).” Koen vraagt vervolgens of wij het kinderboek willen lezen. Natuurlijk, gaaf!

Invalleerkracht
Wij ontvangen het boek en wat meteen opvalt… de cover. Wat een aparte afbeelding. Wat is het? We zien in ieder geval een flesje met formule 6 maar ook rare rook en een redelijk enge persoon op de achtergrond. Het intrigeert en we gaan dus lezen.

In het kort
Zonder het verhaal te verklappen, toch een korte samenvatting. Het verhaal wordt verteld door een negenjarige jongen. Hij voelt als hij op staat ‘aan zijn water’, dat er die dag iets geks gaat gebeuren. Als hij op school komt, blijkt dat er een invalleerkracht is. Meester Kain. Een gekke professor die stiekem met rare drankjes werkt... en nog gevaarlijke ook!

Gekke professor
De klas heeft niets in de gaten over de vreemde werkwijze van meester Kain, maar de hoofdpersoon (waar we de naam niet van lezen) doorziet de gekke professor en probeert hem te stoppen. Ondertussen schakelt de gekke meester toch wel wat kinderen uit, de ene kan niet meer praten en een ander wordt een standbeeld. En dat alles door de ontwikkeling van een mysterieus drankje, Formule 6.
Om professor/meester Kain tegen te houden doorstaat de jongen heel wat gekkigheid met een vleugje gevaar…


Wij vinden het een leuk boek. Inderdaad vol ‘gekkigheid’ en het is spannend geschreven met veel inlevingsvermogen. Wat moet het gaaf zijn om schrijver Koen Vogels als leerkracht te hebben! Achterop het boek lezen we namelijk: “Hij gebruikt in zijn boek de spanning en humor die hij ook in de klas tijdens zijn lessen graag gebruikt.”

Nu wachten we op zijn volgende boek!