Kinderboeken

Gelezen - De Tempeljagers: Het mysterie van de gouden feniks

Met heel veel plezier hebben wij het eerste deel van het boek De Tempeljagers (Het verdwenen eiland Kivamba) gelezen en we schreven toen al: We kijken uit naar dit boek dat in oktober 2020 zal verschijnen. (lees de hele boekbespreking via Review-de-tempeljagers).


Inmiddels is het tweede deel (Het mysterie van de gouden feniks) er en om vanuit GaafvoorKinderen.nl ook meer kinderen aan het lezen te krijgen, hebben we gevraagd of groep 8 van de basisschool waar dochter Pien zit De Tempeljagers: Het mysterie van de gouden feniks wilde lezen. Uitgeverij Billy Bones, waar schrijver Michael Reefs zijn serie van De Tempeljagers laat uitgeven, was zo enthousiast over het idee en stuurde beide boeken op.

We ontvingen al snel enthousiaste reviews (die we blijven aanvullen):
Evan van 11 jaar laat weten: “Ik heb zelf nog nooit gehoord van de schrijver en van de serie ‘De Tempeljagers’. Vooraf leek het mij erg leuk om het boek te lezen omdat het lijkt op de films ‘National Treasure’. Het boek is erg spannend maar ook leuk, ik heb het in 1 week uitgelezen zo spannend vond ik het! Ik raad het iedereen aan om te gaan lezen want je blijft steeds nieuwe dingen lezen en ontdekken in het verhaal.”

Sam (11 jaar) schrijft in zijn recensie over De Tempeljagers: Het mysterie van de gouden feniks: “Het boek is erg spannend en je wilt steeds maar door lezen! Ook al vind ik lezen lastig door mijn dyslexie, toch vind ik dit een super leuk boek! Het verhaal krijgt steeds meer andere wendingen waardoor je door wilt blijven lezen! Ik raad het iedereen aan!”

Pascal (10 jaar) las deel 1 en zijn recensie over De Tempeljagers: Het verdwenen eiland Kivamba klinkt als volgt: “Ik vond het een heel spannend boek met veel avonturen. Je wilde de hele tijd door blijven lezen want er gebeurde steeds iets spannends. Er zaten veel geheimen in het verhaal wat het nog spannender maakte en ook verborgen dingen die een nieuw avontuur opleverden. Dus eigenlijk was het een super leuk boek.”

"Ik vond het een heel leuke boek omdat er steeds dingen gebeuren in De Tempeljagers: Het verdwenen eiland Kivamba en de avonturen die de hoofdpersonen meemaken vind ik leuk en grappig. En dat ze elkaar helpen als er problemen zijn. Ik hoop dat er een deel drie komt. Ik raad het iedereen aan om het boek te lezen", laat Oliwia (12 jaar) weten. 

 


Méér dan lezen
Schrijver Michael Reefs wordt door uitgeverij Billy Bones ook wel 'de avontuurlijkste schrijver van Nederland' genoemd (en wij kunnen dat beamen!). Michael brengt namelijk bij kinderen te weeg dat ze weer willen lezen (pfff, gelukkig. Wat fijn!), maar ook dat er méér dan lezen te doen valt met zijn verhalen. Zo is er een multidimensionale wereld rondom De Tempeljagers!

'Escapen'
Niet alleen op papier kunnen kinderen genieten van de grootste avonturen, online kunnen zij als echte Tempeljager zélf op pad. Op DeTempeljagers.nl vinden zij een heuse digitale Jungle Escape (behorend bij boek 1) en een China-Escape (behorend bij boek 2). Met behulp van diverse raadsels en spannende puzzels moeten zij het eindpunt van de escape zien te bereiken. Wie het lukt om de code te kraken, mag zichzelf een echte Tempeljager noemen en krijgt toegang tot de exclusieve Tempeljagersclub.

In deze online omgeving staan fans direct in contact met schrijver Michael Reefs (zie foto) en krijgen ze als allereerste toegang tot niet eerder vertoonde leesfragmenten, spelletjes, boektrailers én mogen ze meedenken over volgende avonturen.

Luisteren
De Tempeljagers heeft een eigen audioserie met unieke content: De wraak van Raveneiland. Met deze audioserie willen wij kinderen op een andere manier in aanraking laten komen met verhalen, waarbij luisterplezier voorop staat. De Tempeljagers - De wraak van Raveneiland is een van de eerste speciaal voor audio geschreven series voor kinderen en dompelt de jonge luisteraars onder in de mysterieuze wereld van De Tempeljagers. De wraak van Raveneiland is gratis te beluisteren op Soundcloud, Storytell of via onze eigen website en Youtubekanaal (youtube.com/watch?v=S3UwcRTJPas)