Kinderboeken

Gelezen: Sam Wu is niet bang voor spoken

We ontvingen van uitgeverij Billy Bones (waar originele en superleuke kinderboeken worden uitgegeven) het boek met de titel Sam Wu is niet bang voor spoken (geschreven door Katie en Kevin Tsang). De titel vinden wij al spannend en de voorkant van het boek daagt echt uit om meteen te gaan lezen. Je ziet een redelijk verschrikte Sam met vier witte spookjes om zich heen én een pijl met ‘kijk maar, totaal NIET bang’. Het trekt absoluut onze aandacht dus gaan we graag lezen.
Spokenkoning
Op de achterkant staat: “Ik ben Sam Wu en ik ben absoluut, honderd procent zeker weten NIET bang voor spoken. Ik ben Sam Wu en ik ben absoluut, honderd procent zeker weten NIET bang voor spoken. Maar toen Ronald Floris Zinkerman de Derde mij een angsthaas begon te noemen, wist ik dat ik mezelf moest bewijzen. Dit was het plan:
1. Een angstaanjagend en dodelijk huisdier nemen.
2. De Spokenkoning voor eens en altijd verslaan.
Zal het Sam lukken om de pestkop van de school te bewijzen dat hij een onverschrokken ruimteavonturier is?”

Dat klinkt heel spannend. Tijd dus om te gaan lezen.
Dit boek in drie woorden
Billy Bones schrijft achterop de boeken altijd ‘dit boek in drie woorden’… daar zijn wij altijd blij mee want dat geeft al aan wat voor boek het is. Op dit boek staan de kernwoorden: Humor, overwinnen, leesgemak. Top! Wij hebben iets meer woorden nodig om over dit boek te vertellen, al zullen we zeker niet het hele verhaal verklappen.
Lezen en kijken
Het boek is voor kinderen van 8+ heel goed zelfstandig te lezen. Sterker nog, het is juist een prima en fijn om boek om zelf te lezen. Er staan lekker veel gekke tekeningen in. De letters in het boek zijn al fijn groot, maar er wordt ook gespeeld met de lettergrootte en sommige woorden staan vetgedrukt zodat het nog spannender wordt. De illustraties in zwart/wit geven een leuk beeld van Sam en zijn avonturen.


Het verhaal gaat dus over Sam. Hij werd door pestkop Ronald ‘angsthaas’ genoemd en nu gaat Sam bewijzen dat hij dat zeker niet is. In het ruimtemuseum waar hij met zijn klas naar toe gaat, gedraagt Sam zich als een Ruimteridder… toch blijkt hij niet zo heel stoer en lijkt Sam wel te denken dat er een spook in zijn huis zit. Die wil hij verslaan, natuurlijk. Er gebeuren wonderlijke avonturen, die je lekker zelf moet gaan lezen.
Wat gaaf is in het verhaal… als het licht uitvalt in huis worden de pagina’s zwart. De tekst is in wit afgedrukt dus je kunt gewoon verder lezen.