Kinderboeken

NU moet je verliefd worden

Heeft ooit iemand tegen jou gezegd: “je moet verliefd worden, nu meteen!” Nee? Dan heb je geluk. Heel veel geluk.” Met die woorden begint het boek Prins Tsjaiko, een verliefdheidsverhaal van uitgeverij Lannoo. Het is een luisterboek en wordt verteld door Dimitri Leue, op de muziek van Tsjaikovski. Nieuw is het verhaal zeker niet, maar wel ontzettend gaaf!

Ik heb met open mond zitten luisteren en mee zitten lezen. Grappig ook dat het verhaal (en de tekeningen) zo goed bij de muziek uit Het Zwanenmeer aansluit. Prins Tsjaiko moet dus verliefd worden, omdat hij al bijna twintig. In zijn familie de leeftijd om te trouwen! Hij gaat op zoek, maar geen enkele vrouw laat zijn hart sneller kloppen. Toch wordt hij smoorverliefd... op een zwaan. Zal dat goed aflopen? “Ergens in dit verhaal zit een lekker ouderwets lesje verstopt. Iets over verliefd zijn.

Misschien is het wel dat je je hart moet volgen en niet je hoofd? Misschien is het wel dat liefde niet in het hart zit of in het hoofd, maar in de maag? Misschien is het lesje wel dat ouders niets te zeggen hebben over op wie je verliefd wordt?”