Kinderboeken

Gelezen: De Tempeljagers - Het lied van de woestijn

Dit is alweer deel 5 in de serie De Tempeljagers… en wat een avontuur is het (weer)! Wij hebben eerdere delen in deze boekenreeks al gelezen, maar de boeken zijn ook op zichzelf te lezen. Geen paniek dus als je de Het verdwenen eiland Kivamba, Het mysterie van de gouden feniks, De vloek van de Inca’s en De speer van Odin nog niet hebt gelezen. En nu (sinds de zomer van 2022) dus Het lied van de woestijn.

Tempeljagers

We vertellen je eerst in het heel kort waar de Tempeljagers over gaat. De avontuurlijke verhalen draaien altijd om de broers Noah en Finn die met hun vrienden Tess en Kim plus hun tante Lara over de hele wereld reizen. Ze beleven spannende avonturen in diverse landen (waarbij je altijd veel te weet komt over het land). Tante Lara is archeologe en weet heel veel over de meest bijzondere en magische voorwerpen. Voorwerpen die anderen ook graag in handen krijgen. Aan de Tempeljagers de taak om ze uit verkeerde handen te houden en de mensheid veilig te stellen.

Het lied van de woestijn

In boek 5 (dus Het lied van de woestijn) starten de Tempeljagers in de Efteling. Gaaf, want als lezer herken je waarschijnlijk wel ze lopen. Schrijver Michael Reefs schrijft zijn boeken namelijk heel beeldend. Je zit zo in het verhaal. Magisch. Nu dus ook weer en dan wel in het leuke attractiepark in Kaatsheuvel. Op de achterflap van het boek lazen we al dat Ragnar, de nieuwe vriend van tante Lara, vervloekt is en razendvlug ouder wordt. Hij moet gered worden en hiervoor reizen ze af naar de Australische woestijn. Tada, dat verklaart meteen een deel van de titel van het boek.

“Niet alleen zou daar een geneeskrachtig bot verborgen liggen, maar ook nog de magische kern van een neergestorte meteoriet. En die mag absoluut niet aan de rest van de wereld blootgesteld worden... Lukt het de Tempeljagers om Ragnar te bevrijden van de vloek? Of ligt er nog meer gevaar op de loer?”, zo valt er verder op de achterkant van het boek te lezen. Voor ons genoeg redenen om heerlijk op de bank te ploffen en al lezend mee te reizen met Noah (het boek wordt vanuit hem verteld), Finn, Tess, Kim, Lara en Ragnar.

Lekker lezen

Zoals bij alle boeken van Michael Reefs worden we direct het boek in gezogen. Hoe doet hij dat toch? Wij denken door zijn levendige manier van vertellen, heel beeldend en al ben je nog nooit op die bestemming geweest je ‘ziet’ het voor je. Wij ruiken als we het boek lezen bijna hoe het ruikt op de plaatsen waar de Tempeljagers komen. In ieder geval de geur van avontuur, spanning en een vleugje magie. In dit boek lezen we dus over de Efteling, een groot Frans kasteel en bestemmingen in Australië. Supergaaf dat er lokale mythes in zijn verwerkt, waardoor het lijkt of wij echt op die bestemming zijn. Het is eigenlijk niet alleen lekker lezen, maar ook leerzaam.

Of alles goed gaat komen met Ragnar, gaan we niet verklappen. Wél weten we dat Het lied van de woestijn gaaf is om te lezen en we nu al naar deel 6 uitkijken.

Wil jij meer weten over auteur Michael Reefs of over De Tempeljagers? Kijk dan op detempeljagers.nl. Echte avonturiers hebben ook gezien dat er een Bolung Escape is…

Digitale escape room

Michael Reefs en uitgeverij Billy Bones vroegen diverse bloggers, waaronder GaafvoorKinderen, om mee te doen aan een gloednieuwe digitale escape room! Als al jarenlang fan van de kinderboekenschrijver zeiden we natuurlijk JA. Maar wat is deze Bolung Escape?

De gave escape room game staat helemaal in het teken van deel vijf van De Tempeljagers. Lukt het jou om het einde van de escape room te halen, dan maak jij kans op een fantastisch boekenpakket van Billy Bones!

Zoek bij de verschillende bloggers de geheime codewoorden en open met behulp van deze codewoorden de eeuwenoude poorten in de ondergrondse oase van de Grote Zandwoestijn van Australië. Zo open je uiteindelijk de magische kern van een neergestorte meteoriet. Let wel op… de slangengod Bolung bewaakt deze schat en je moet hem eerst zien te verslaan!

Maak een woord

Kijk goed naar dit plaatje en maak met de losse letters een woord. Dit woord vul je in bij de juiste poort ophttp://detempeljagers.nl/bolungescape.

De andere zes woorden – in totaal zijn het er dus zeven poorten te openen – vind je bij Boekiewoogie, Elinewildelezen, Juf Willemijn, Heavenleighbooks, MagicofbooksNL en Tanteboekie.

Na de zevende poort kom je bij de slangengod Bolung. Versla hem en je bent bij de magische meteorietenkern! Hier ontdek je hoe je kans maakt op het gave grote boekenpakket van Billy Bones. Op maandag 19 december wordt de winnaar bekendgemaakt via de mail en via een instagramstory bij Michael Reefs.

Deze escape room wil je gewoon doen!