Kinderboeken

Samen met nijntje naar kunst kijken

Speciaal voor de bijzondere Vermeertentoonstelling in het Rijksmuseum in 2023 is het boek ‘nijntje x vermeer’ verschenen. Een inspirerend boekje om samen met jonge kinderen naar kunst te kijken. De grote vraag is dan: Zie jij de overeenkomsten tussen het werk van Dick Bruna en Johannes Vermeer?

nijntje x vermeer

Samen met nijntje naar kunst kijken, daar draait het in dit boekje – een waar collectors item – om. Bekijk in het boekje de schilderijen van Vermeer samen met nijntje!

Het werk van schilder Johannes Vermeer en van illustrator Dick Bruna lijkt heel verschillend, maar er is ook veel hetzelfde. Ontdek het in ‘nijntje x vermeer’. Kijk maar eens naar de houdingen, bewegingen en kleuren.

En weet je dat… Bruna en Vermeer allebei erg van de kleur blauw hielden? Je ziet de overeenkomsten op de pagina’s in het boekje.

Net als de succesvolle uitgave ‘nijntje x rembrandt’ is dit een leuk boek waarin je samen met jonge kinderen naar kunst kan kijken.

Wij vinden dit nijntje boekje Gaaf voor Kinderen! Daarom vroegen we aan Mercis Publishing een exemplaar om weg te geven onder de lezers. 

Wil je meer weten over de tentoonstelling?

De tentoonstelling Vermeer is van 10 februari tot en met 4 juni 2023 te zien in het Rijksmuseum. Met bruiklenen vanuit de hele wereld is dit de grootste Vermeertentoonstelling ooit.

‘nijntje x vermeer’ is uitgegeven door Mercis Publishing in samenwerking met het Rijksmuseum, ter gelegenheid van de bijzondere tentoonstelling Vermeer. Je koopt heb boekje o.a. in het museum of bij Bol.com.

Overweeg je het product aan te schaffen, klik dan op onze link naar Bol.com. GaafvoorKinderen maakt gebruik van bol.com affiliate links. Als jij dus op één van de links klikt, dan krijgen wij daar mogelijk een percentage commissie over. Het kost jou niets extra!

Het boek is ook in het Engels uitgebracht: miffy x vermeer.

Maak kans op ‘nijntje x vermeer’. (afgelopen actie)

Laat op het formulier weten wat het boek bij Bol.com kost én welke kleur Vermeer en Bruna beiden mooi vinden.

Winnaar: Erica G. uit Zevenaar