Kinderboeken

Kinderboek van Jamie Oliver

Het tweede kinderboek van Jamie Oliver - Billy en de grandioze ontsnapping – is eind augustus 2024 verschenen. Dit is het spannende vervolg op Billy en het Reuzenavontuur, maar de boeken zijn ook afzonderlijk van elkaar te lezen.

Jamie, bekend van zijn kookboeken, strijdt al jaren voor leesbevordering. Naast dat het twee spannende boeken voor kinderen vanaf 8 jaar zijn, is dit nieuwe kinderboek ook nog eens een dyslexievriendelijk boek.

Dyslexie

Billy en de Grandioze ontsnapping, het nieuwste kinderboek van auteur Jamie Oliver (en vertaald door Sanne Rooseboom) heeft een dyslexie-vriendelijk fontgebruik. Heel fijn voor alle kids die, net als Jamie zelf, met dyslexie worstelen.

GaafvoorKinderen.nl zocht via Facebook en Instagram GaafvoorKinderen naar een tester voor dit boek.

Volger Marije V. TentBeeking reageerde met: “Ik zou deze heel graag willen geven aan mijn zoontje van 10 jaar die dyslexie heeft. En natuurlijk schrijven we hier een review over op de site. Ik denk dat hij er enorm mee geholpen is om zo'n boek te kunnen lezen, omdat je je als kind al anders voel als je dat hebt.”

Hond met twee hoofden

Haar zoon heeft het boek gelezen en ze schreven onderstaande review:

“Wanneer je het lastig vindt om een boek te lezen doordat je dyslexie hebt, kan ik je dit boek heel erg aan bevelen. Het is overzichtelijk geschreven en makkelijk te lezen. Doordat je helemaal in het verhaal komt te zitten, lees je het boek heel makkelijk uit ook met dyslexie. Dus als je van spannende avonturen houdt dan is dit boek een must om te lezen.

Het boek gaat over een jongetje genaamd Billy. Hij gaat op avontuur samen met zijn vrienden, onderweg komen ze van alles tegen van heksen tot gekke wezens en honden met twee hoofden. Dus nogmaals als je van spanning en sensatie houd lees het boek!”

Leesboek vanaf 8 jaar

Kosmos Uitgevers vat Billy en de grandioze ontsnapping samen als: “Billy en zijn vrienden Anna, Mo en Gijs ondernemen een spectaculaire ontdekkingstocht in het Woud van de Watervallen. Ze weten nog lang niet alles over de geheimen van het Ritme van de Natuur en van de magische wezens die er leven. In het Woud duikt een mysterieuze Rode Dame op en plotseling zijn de Sprankels en de tweelingbroers Wilfred en Bilfred in groot gevaar. Billy en zijn vrienden aarzelen geen seconde en starten een reddingsactie.