Kinderboeken

Sjon Superspion

Ben ik even blij dat mijn vader een iPad heeft! Ik heb bij Appybook de interactieve en komische jeugdthriller Sjon Supersion gedownload. Een gaaf boek voor kids vanaf 8 jaar. Het verhaal bestaat uit twee delen en is alleen verkrijgbaar als app. Een preview van Sjon Superspion is vanaf 5 oktober gratis te downloaden van AppyBook, dé verzamelapp voor kinderboeken op de iPad. 

In het kort:

Wat doet Boris Geniepovietsj, de grootste geheimagent van Transmenië, in het vliegtuig naar Nederland? En de moeder van Sjon, waarom gedraagt zij zich de laatste tijd zo verdacht? Sjon en zijn beste vriend Ties willen hier het fijne van weten. Samen met Sjons nieuwe herdershond Bono gaan zij op onderzoek uit. Als ze de sleutel van de werkkamer van Sjons moeder vinden, komen zij tot een afgrijselijke ontdekking. Er rest hen weinig tijd om Boris’ duistere plan te dwarsbomen.

Debuterend auteur Herke Sanders: “Bij het schrijven van Sjon Superspion wilden de musicus, de illustrator en ik graag een interactief kinderboek maken, waarin de lezer uitgedaagd wordt om aanwijzingen te vinden en mee te speuren naar de ontknoping. We wilden dat de rapliedjes die we hadden gemaakt een natuurlijk onderdeel van het verhaal zouden vormen en niet pas achteraf op een cd’tje te beluisteren zouden zijn.”