Kinderboeken

Sinterklaas prentenboeken

Het is een traditie aan het worden bij de C1000 winkels: de gratis Sinterklaasverhalen (vanaf 14 november bij Douwe Egberts actieproducten). Al acht jaar verschijnen in de Sinterklaasperiode een unieke reeks Sinterklaasboeken van Douwe Egberts. Op verzoek van Nederlands meest geliefde koffiebrander, ontpoppen Yvon Jaspers, Ronald Giphart en Arjan Ederveen zich tot inspirerende kinderboekenschrijvers. 

Ik heb de drie boeken al mogen lezen en ik kan je verklappen: ze zijn gaaf! Mijn favoriet? Piet Verliefd (geschreven door Ronald Giphart). Je kunt vast al raden waar dit Sinterklaasboek over zal gaan…  Maar ook de verhalen Dimitri en het geheim van het kleine doosje (Yvon Jaspers) en Sinterklaasje bonne-bonne-bonnen (Arjan Ederveen) zijn top. Trouwens, de afbeeldingen mogen er ook zijn hoor! Illustraties van Kristina Ruell, Tom Schamp en Piet Paris.

Extra info

Vanaf 14 november zijn de Douwe Egberts Sinterklaas prentenboeken weer verkrijgbaar bij C1000. Dit jaar zijn de boekjes extra bijzonder door een unieke samenwerking met Stichting Lezen & Schrijven van H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden. Voor het eerst is een gratis lespakket ontwikkeld waarbij Sinterklaas kinderen helpt met leren lezen en waarvoor de populaire Sinterklaas prentenboeken als basis hebben gediend. Dinsdag 8 november valt bij alle 7.800 basisscholen in Nederland een kaart op de mat waarop het speciaal ontwikkelde lesmateriaal gratis wordt aangeboden. Via de website www.hetbegintmetlezen.nl kunnen leraren de lespakketten downloaden voor de groepen een tot en met vijf. Het lesmateriaal is gekoppeld aan de thema’s van de Sinterklaasboeken; ‘Verlanglijstjes’, ‘Verliefd zijn’ en ‘Fantasie’. Op deze drie onderwerpen heeft een team van specialisten de lespakketten ontwikkeld. Door het aanbieden van dit gratis lesmateriaal hopen de Stichting Lezen & Schrijven, Douwe Egberts en C1000 een steentje bij te dragen aan de taalontwikkeling van kinderen in het Nederlandse basisonderwijs.