Kindermode

UV beschermende zwemkleding

alt

Ik kan niet wachten tot we weer lekker naar het strand gaan, of naar het zwembad. De hele dag in het water… al let mama wel heel goed op, want bij steeds meer mensen wordt huidkanker geconstateerd en in 90% van gevallen wordt dit veroorzaakt door een slechte bescherming tegen de zon. Vooral de huid van kinderen is extra gevoelig voor beschadiging door UV-straling. Het is medisch bewezen dat zonverbranding op jonge leeftijd leidt tot een groter risico op huidkanker, later in het leven. Het is dus erg belangrijk om de kinderhuid goed te beschermen tegen de zon. Dat betekent niet alleen smeren, smeren en nog eens smeren (met goede zonnebrandcrème) óók draag ik UV beschermende zwemkleding. En dat ziet er hartstikke gaaf uit!

Swimsafe en Surfit

Op de website www.slipperwereld.nl staan de merken Surfit en Swimsafe. Beide merken ontwikkelen artikelen met een UV beschermingsfactor UPF 50+ (Ultraviolet Protection Factor). Dit betekent dat 97,5% van de UV straling wordt tegenhouden. Ter vergelijking: een normaal katoenen t-shirt heeft beschermingsfactor UPF 5 (als het droog is) en (zelfs) maar UPF 2 wanneer het nat is.

Ik heb van Surfit zo’n zwempakje en surfschoentjes (want ook voeten kunnen behoorlijk verbranden in de zon), ontwikkelt met een hoge UV beschermingsfactor. Het draagt toch comfortabel, en het is gemaakt van sneldrogend nylon / lycra. Mijn schoentjes passen trouwens erg goed bij het stoere zwempak. Toen ik mijn zwemdiploma trouwens nog niet had, droeg ik een Swimsafe drijfpak, speciaal ontworpen om de veiligheid van kinderen in het water te vergroten. Het zwempakje is voorzien van ingenieuze schuimrubberen drijvers op de borst, de rug en rondom de nek. De floatsuit is het enige drijfpak met een veilige nekring, die voorkomt dat kinderen omslaan in het water. Het hoofd blijft boven water en kinderen kunnen hun armen en benen vrij bewegen. De artikelen beschermen tegen UV-straling door middel van UPF 50+, dit betekent dat de zwempakjes 97,5% van de UV straling tegenhouden.