Kindermode

Laagjes maken en combineren

Regen, wind, kou. De herfst is nu echt begonnen. De blaadjes vallen snel van de bomen en nadat ik een paar keer zonder jas naar buiten was gegaan om te spelen, had ik het écht koud. Tijd voor een warmere jas. We hebben de komende winter voor het laagjesprincipe gekozen. Het fijne Zweedse kinderkledingmerk Polarn O. Pyret heeft daar perfecte kleding voor. En dat hebben wij nu getest. Pfff, wat had ik het warm... (het is buiten ook nog niet echt koud)

Combineren

Eigenlijk werkt het best simpel. Ik kies een windfleece jas, een blauwe. Dit materiaal voert vocht af en houdt warmte vast. Een fijne jas om in het voor- en najaar te dragen. Maar in de winter wat koud. Vandaar dat ik nog een gevoerde winterjas – een shelljack - met reflectoren kies. Ik neem ook een blauwe. Een leuke combi, al is dat niet helemaal de bedoeling met deze twee jassen. Dat wordt wel erg warm. Het kan natuurlijk wel (kijk maar op de foto). Want laagjes combineren, daar staat het kinderkledingmerk bekend om. Mijn zusje heeft wel voor die combinatie gekozen. De vierseizoenen-combinatie is geschikt voor elk weertype. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de activiteiten kun je het aanpassen. Is het een beetje fris en winderig kies voor de winddichte, maar ademende windfleece. Regent het, maar is het niet koud, kies voor de shell. En is het écht koud? De combinatie fleece/ shelljack is perfect voor een koude winterdag en houd je warm en droog. 

Toverbal

Pien test het systeem van Polarn O. Pyret met het laagjesprincipe. Handig hoor. Meer over dit principe kun je lezen op de website polarnopyret.nl. Er is ruime keus en Pien gaat voor twee verschillende kleuren. Zij kiest een groene, gewatteerd jas met stoere zakken. Waterafstotend en dus ideaal om in de herfst te dragen. Regent het, dan pakt ze alleen de shelljas. Straks als het echt koud wordt, kan zij haar roze shelljack er overheen dragen en met drukkertjes aan elkaar maken. Ze lijkt wel een grappige toverbal… eerst is ze roze met daaronder groen. Met de twee jassen over elkaar wordt het een super warme combinatie. Winddicht en ook nog eens stoer om te zien. De reflector op de voor- en achterkant én op de mouwen is belangrijk, omdat wij in de winter ’s ochtends in het donker op de fiets zitten. En als het regent… yes, dan is daar de capouchon.

Laagjes combineren is niet alleen lekker warm, ook gewoon ook gaaf.