Kindermode

Gave UV-kleding

Natuurlijk smeren wij met zonnebrandcrème met een behoorlijk hoge factor (30 of 50). Maar Uv-stralen weren wij ook graag met UV-kleding. Je hoort en leest er steeds meer over. Want, 1x verbranden verhoogt al de kans op huidkanker met 50%, zeker bij kleine kindjes die nog pigment moeten ontwikkelen. Huidkanker is helaas één van de meest voorkomende kankersoorten in Nederland. Beschermen met UV-kleding is dus belangrijk! Bovendien, wij vinden UV-kleding fijn dragen en de keus aan leuke kleding is ook groot (en het wordt steeds meer).
Voor mannen, vrouwen, jongens én meisjes
Conclusie: Het is belangrijk om jezelf en kinderen goed te beschermen tegen de zon. In onze zoektocht naar UV-werende kleding zijn we online terecht gekomen bij UV-Fashions. Volgens eigen zeggen is dit Europa’s grootste aanbieder van UV-kleding. Ze schrijven: “Met UV-beschermende kleding kunnen volwassenen en kinderen zich beschermen tegen de schadelijke gevolgen van ultraviolette straling. In ons assortiment hebben wij modieuze kledingstukken opgenomen voor mannen, vrouwen, jongens én meisjes. Het maakt hierbij niet uit of u op zoek bent naar waterschoenen, een zonnehoed of een zwempak.” Met een paar muisklikken komen wij bij de zwembroeken terecht. Leuke modelletjes in hippe kleuren. Er zijn strakke zwembroeken, maar er zijn ook trendy shorts.
Zwembroeken
Zoon Mees van 10 jaar zoekt een UV-werende zwembroek uit van het merk Snapper Rock. Met hierbij een paar waterschoenen. Dochter Pien van 7 jaar kiest een hip shortje, ook van Snapper Rock. Voor de papa wordt nog een poloshirt met lange mouwen besteld. Na het plaatsen van de bestelling wordt het al de volgende dag geleverd in een zonnige doos. Er wordt direct gepast, want het is een stralend zonnige dag én woensdagmiddag. De zwembroek en short passen, dus op naar het strand. Bij de verzending is ook nog een opblaasbare bal gedaan, waar het tweetal meteen mee gaat spelen in zee. Ze lopen er hip bij, maar bovenal ook goed beschermd met de UV-kleding. Volgende keer bestellen we er zeker ook een shirt bij! De Snapper Rock broekjes bieden dezelfde bescherming aan billen en benen als een SPF 50. De zwembroek kan gedragen worden in elk type water en is gemaakt van sneldrogend, lichtgewicht materiaal dat huiduitslag voorkomt. Perfect voor zonnige dagen en volgens de kinderen zijn deze broekjes ook heel goed te dragen als je niet gaat zwemmen. Vooral het broekje van Pien, met aan de onderkant pomponnetjes is een echt fashion item.