Kindermode

Steun met je kleding het goede doel

De kledingkast van Pien (8 jaar) ziet er voor het voorjaar/zomer 2017 niet meer zo divers uit als voorheen. Ze wil namelijk óf een maxidress óf short met t-shirt aan (en simpele witte gympen). Die te leuke, gekleurde jurkjes of rokken blijven letterlijk links liggen.
Voor we het weten is die linker stapel ook te klein, want de kleine dame groeit opeens. Tijd dus om nieuwe meidenkleding te shoppen. Voor een maxidress gaan we naar LoveStation22 omdat we daar in eerdere collecties lange jurken hebben gezien. Toen nog koos Pien voor een vrolijke jumpsuit.


Zwart met wit
De zomercollectie van 2017 spat van ons computerscherm; vrolijke kleuren en mooie dierenprints zoals libellen, paarden, koeien, slangen en stokstaartjes. Die dierenprintjes zijn wel het paradepaardje van het Nederlandse merk. Net als de iconische zwart-wit streep die altijd wel ergens in de basiscollectie terugkomt. Dat klopt trouwens, want in die jumpsuit van de vorige keer zat een zwart met wit ceintuur.
En nu ook kiest Pien voor zwart en wit. Het wordt de maxidress met aan de voorkant een slangenprint in grijs met zwart en een zwart/wit gestreepte ster op haar borst. De achterkant van de lange jurk heeft grijs en zwarte strepen. Niet kleurrijk, maar wél vrolijk.


Doneren aan goed doel
De bestelling wordt geleverd in een stevige kartonnen envelop met het herkenbare roodborstje en andere afbeeldingen van dieren. Wij houden van roodborstjes, vandaar wellicht ook onze voorkeur voor dit Nederlandse merk. LoveStation22 heeft als logo een roodborst en dat vind je in ieder kledingstuk terug als label. Maar wij zijn ook fan omdat de kwaliteit van de stof prima is (en blijft!), het design altijd mooi om het Hollandse meisjes lijf valt én er in beperkte oplage wordt geproduceerd. Bovendien, het kinderkledingmerk doneert aan het goede doel. Aan Pien haar nieuwe jurk hangt een kaartje met de tekst: “met de aanschaf van dit kledingstuk van LoveStation22 steun je het zeehondencentrum Pieterburen”.


Stoer en sterk
De nieuwe jurk past perfect en valt tot net iets boven de enkel. De ceintuur knopen wij niet aan de voorzijde, maar aan de achterkant vast. Een grappig detail.
Pien straalt in deze stoere jurk. Vandaar dat zij ervoor kiest om de maxidress op een voor haar bijzondere dag aan te trekken. Op een toch wel spannende dag. Ze mag namelijk een dag komen meedraaien op een voor haar nieuwe school. Ze gaat haar vertrouwede groep 4 verlaten en volgend schooljaar door op een andere school. Een hele stap, maar ze wil het graag.

In haar nieuwe, maar voor haar stoere maxidress stapt zij sterk en vol vertrouwen het nieuwe schoolplein op, de nieuwe school in, naar een andere groep 4…. Mama is gespannen, maar Pien voelt zich happy. Blij en zelfverzekerd in haar fijne, nieuwe lange jurk – waarin ze niet meteen het klimrek mee in kan klimmen – maar wel heel gelukkig is. Meer dan tevreden rent zij na haar eerste dag op de nieuwe school in de armen van mama.