Kindermode

Hand Made rokje

Na het spotten van een winactie op Facebook bij Kiekeboe-Jurkjes & Zo, deden wij niet alleen – voor dochter Pien - mee om kans te maken op zo’n vrolijke jurk. We gingen óók op onderzoek hoe wij – als we niet zouden winnen – een jurk met zo’n prachtige fotoprint konden bestellen.
Al snel waren wij er achter dat er geen webshop achter de Facebook-pagina hangt, maar dat de eigenares Neeltje contact met klanten houdt via het FB-account. Daar kun je bij de foto’s een stof uitzoeken en met haar per mail bespreken wat je van de stof gemaakt wilt hebben. Snel en efficiënt dus.


Geen jurk wel een rok
Wij wonnen de jurk met print van een konijn of Roodkapje niet en dat bleek bij nader inzien ook goed. Dochter Pien is nu 9 jaar en wil geen jurken meer… Okay, soms trekt zij nog een jurk aan maar dan niet van zo’n kleurrijke fotoprint, dat is té veel van het goede. Wel valt dochterlief voor de stof met de beer in de sneeuw en de konijnen.

We mailen met Neeltje of zij een rok kan maken van deze stof. Dat kan, en na wat wikken en wegen (gaat Pien de rok echt wel dragen, want € 30 voor een rok die niet gedragen wordt is ons te duur) is de bestelling geplaatst.

Op maat

We geven de maten door en Kiekeboe gaat aan de slag. Ze laat weten dat de rok een tailleband van bijpassende tricot krijgt. Tegelijk wil ze nog weten hoe wij de stof op de rok willen: “je wilt de beer aan de zijkant van de voorkant, wil je dat links of rechts, en die vraag geldt ook voor de achterkant met de konijntjes. Schuin is niet heel mooi bij een A-lijn rokje, i.v.m. de stof/draadrichting, maar aan de zijkant is geen probleem.” Een vraag én advies. Handig!

Het resultaat
De rok krijgt aan de voorkant dus de beer en hert en aan de achterkant de konijnen in de sneeuw. Na twee weken komt de rok per post aan (er zaten feestdagen tussen) en wat meteen opvalt: het handgeschreven kaartje aan de rok. “Hand Made voor Pien!” staat er aan de ene kant en een wasadvies aan de andere zijde: “Heel veel plezier ermee! Wasadvies: 30 graden, binnenstebuiten, 1ex scheutje azijn. Graag tot ziens.”


De tricotband in de taille is iets ruim (hebben we toch verkeerd gemeten?) maar Pien gaat nogal eens met een holle rug en bolle buik staan en als ‘gewoon doet’ past het toch. Een elastiekje door de bovenkant was misschien nog handiger geweest, maar dat is het enige wat we kunnen bedenken. De stof is keurig genaaid en het model is leuk. De print op de stof is fantastisch! En Pien… zij krijgt complimenten als zij haar rok draagt. Ook een compliment dus voor Neeltje van Kiekeboe-Jurkjes&Zo die alles hand made with love maakt.