Kindermode

Boxershorts voor boys

Al nam ik als moeder alle goedbedoelde adviezen ter harte over hoe snel kleine kinderen groot worden en dat de tijd vliegt, toch ben ik overrompeld door het pre-pubergedrag van onze zoon. Hij is nu twaalf jaar, een hele vent dus al. Er verandert veel voor hem, als bijna brugklasser. En bij die verandering gooit hij – in mijn ogen plotseling – al die kinderachtige onderbroeken, zoals hij ze noemt, uit de kledingkast.

Stoere merken
Er moeten stoere boxershorts voor terugkomen. “Ik wil boxershort waarbij je het merklogo op de elastieken band boven mijn jeans ziet”, laat hij weten. Ach ja, dat is ook precies de mode die ik bij tieners zie. Stoere merken die gezien mogen worden. Dus zal het ondergoed voor puber boy worden aangeschaft. Maar waar?

Winkels met lingerie voor meiden en moeders zijn goed te vinden en daar shoppen we ook het ondergoed voor manlief. Maar hebben ze daar ook maatje 152? Het blijkt in de praktijk best lastig, zeker om in ons dorp, ondergoed voor tienerjongens te kopen.


Online is het zo gevonden bij Ondergoed voor Kinderen. Daar lees ik dat merklogo van bijvoorbeeld Björn Borg of Muchachomalo, geheel in trend, natuurlijk gezien mogen worden. Soms ook gecombineerd met bijpassend hemd met een leuke print of een wit shirt. Zoonlief kiest voor een wit T-shirt.


Kwaliteit
Het is even schrikken van de prijs van een 2-pack, al ben ik mij zeker bewust dat kwaliteitsondergoed langer meegaat, een goed passend model heeft, kleur- en slijtvast is ook na 100x wassen. Katoen en elastine in de juiste combi (zo’n 93% om 7%) is perfect.


Niet zeuren dus, bestellen en je neerleggen bij het feit dat de kindermode voor tieners prijziger is dan voor jonge kids.

En ach, dat weegt nog niet eens op tegen de kosten die nog gaan komen als zoonlief straks echt start in de brugklas! Dat heeft hij al lang gezien bij Brugklastv.