Speelgoed

Leren door experimenteren!

alt

Ik ben dol op proefjes doen. Dit keer pak ik een maatbeker water, zout en een bord. Dan komt mijn nieuwe ontdekdoos ScienceX Mini Water op tafel en ga ik met papa aan de slag. Wow, dus zo ontzout je water… Gaaf! Er zitten zes verschillende experimenten in deze doos van Ravensburger, dus we zijn wel even bezig. Nooit geweten dat je over water, voor ons zoiets gewoons, zoveel kunt leren. Morgen ga ik de proefjes in de klas laten zien, want dit is echt vet cool.

Kracht van water

ScienceX Mini Water is één grote ontdekdoos waarbij je zes verschillende experimenten kunt doen, van het maken van een waterloep tot ontzouten van water. Spelenderwijs en al experimenterend ervaren kinderen alles over de kracht van water. Is het experiment gelukt, dan zal dit zeker vragen oproepen. Ideaal is dan ook dat er uitvoerig uitleg wordt gegeven over wat er precies is gebeurd inclusief een afsluitende vraag. De antwoorden hiervan zijn te vinden achter in de brochure.

Meer experimenteren

De ScienceX-lijn van Ravensburger bestaat uit verschillende thema's. Naast het thema water, is ScienceX Mini er ook in 3D Optiek en Kristallen & Magnetisme. Voor ieder wat wils dus. Verder zijn er naast de Mini's in pocketformaat ook grotere verpakkingen verkrijgbaar. Hiervoor heeft Ravensburger gekozen voor thema's als Groene Energie, Sporenonderzoek, Elektrotechniek, Expeditie Prehistorie en Kristallen kweken & edelstenen.