Speelgoed

Kurio kindertablet is gaaf!

altalt

In oktober heb ik op de site van Speelgoed van het Jaar gestemd op te gaaf speelgoed. In mijn eigen leeftijdscategorie – 6 t/m 8 jaar – heb ik op de Kurio gestemd. Dat is toch vet… je eigen tablet. Helemaal in die speciale Angry Birds uitvoering! En wat denk je, ze wonnen. De Kurio is Speelgoed van het Jaar 2012. Logisch, dacht ik direct. De Kurio 7 tablet is de ultieme Android tablet voor de héle familie. Ik vind het echt te gek om mee te gamen, maar ook kan ik ermee op internet en zelf foto’s en filmpjes maken.

Ouderlijk toezichtsfilter

Voor ik zelf met de Kurio mocht spelen heeft papa wat op de tablet geprogrammeerd. Niet alleen het gratis wifi bij ons thuis, maar ook een ouderlijk toezichtsfilter (er zijn 460.000.000 websites in kaart gebracht). Deze zijn in te stellen naar leeftijd, categorie, blacklist of whitelist. Mijn vader heeft voor mij en mijn zusje een kinderprofiel aangemaakt (je kunt er acht in totaal maken) en zo kon hij zelf bepalen welke sites en applicaties ik mag bezoeken. En ook… hoe lang ik op de tablet mag spelen. Na een half uur schakelt onze Kurio dus uit. Heeft papa bedacht hoor… want ik game het liefst de hele dag door. Op de tablet staan trouwens al gratis voorgeïnstalleerde games: Angry Birds, Where’s my water, Fruit Ninja, Cut the Rope en nog veel meer! Ik heb zelf uit de Kurio Store nog wat leuke apps gehaald. Kurio is cool, en mijn vrienden vinden dat ook. Samen spelen we heel wat af op mijn Angry Birds Kurio en oeps, laatst graaide een vriendje de tablet iets te gulzig uit mijn handen… en de kindertablet viel. Gelukkig bood de rode beschermhoes voldoende bescherming.

Er is trouwens ook een groene Kurio. Op Bol.com heb ik zelfs een roze en blauwe Kurio Telekids Tablet gezien. www.kurioworld.com

altalt