Speelgoed

Spektro met magneet-molen

Knutselen, bouwen, ontdekken, spelen… ik vind het allemaal heerlijk. Maakt niet uit in welke volgorde. Ik weet wel dat ik mijn hart kan ophalen met de nieuwste Spektro Moving Magnets. Ken jij Spektro al? Het is een serie experimenteerboxen waarmee je op een eenvoudige manier elektriciteit leert kennen. De losse onderdelen worden door middel van eenvoudige drukknopverbindingen op elkaar geklikt waardoor je verschillende circuits kunt bouwen. Zo kun je al snel een lampje laten branden, diverse geluiden laten klinken en een propeller laten draaien.

Aan de slag

In onze doos Moving Magnets zit een Nederlandstalige handleiding, wel zo handig voor papa, en 8 schema’s (21 opdrachten), 15 onderdelen plus een bonuscircuit. Samen met mijn vader ga ik aan de slag, omdat ik het nog niet helemaal alleen kan. Er staat niet voor niets 8+ op de doos… en ik ben eigenlijk 7 jaar. Maar ik wil dit heel graag! Want het resultaat is verbluffend. Ik kan een molen laten draaien aan de hand van magnetische krachten en stroom. Te gek! Het is wel een kwestie van goed alle onderdelen (herkenbaar door symbolen) te plaatsen en naar de kleur en het nummer te kijken. Hiermee maak je verbindingen. Spektro is volkomen veilig door de stevige verbindingen, het lage voltage en de beveiliging tegen kortsluiting en overbelasting.

Mijn molen draait dus ik weet hoe je een molen laat draaien met magneten en stroom. Hoe werkt een 2-kleuren diode? Allemaal vragen waar je met Spektro Moving Magnets een antwoord op krijgt. Op de site van Productief.nl zie je nog meer experimenteerdozen.