Speelgoed

Kind vermaakt zich het best op de camping

Nederland is een kampeerland. Dat weet iedereen… ook ik vind het op een camping gewoon gaaf. Lekker die vrijheid. Liefst ga ik natuurlijk naar een camping met een mooie zwembad. “Ruim de helft van de kinderen vermaakt zich op de camping beter dan in een appartement of hotel”, blijkt uit het vakantieonderzoek van PLAYMOBIL onder 1.000 Nederlandse kinderen van zes tot twaalf jaar. Waar heeft kamperen zijn populariteit aan te danken? Op de eerste plaats staat onbeperkt buitenspelen (63%), gevolgd door snel vriendjes maken (40%) en slapen in een tent (35%). Jongens zijn de grootste kampeerfanaten: bijna driekwart vindt kamperen leuk, tegenover twee derde van de meisjes.

Camping speelset

Bij de ontwikkeling van nieuwe speelsets kijkt PLAYMOBIL altijd naar thema’s die dichtbij kinderen staan. Een echte Hollandse camping mocht dus niet in het assortiment ontbreken. Vandaar dat PLAYMOBIL deze maand haar nieuwe camping speelset lanceert. De ‘Grote Camping’ bestaat uit een campingwinkel met terras, een toiletgebouw en een tentje gemaakt van stof. Populaire losse sets zijn het ‘Avonturenbad’ met glijbaan en walvisfontijn, de ‘Gezinscaravan’ uitgerust met barbecue en de ‘Kameervakantie’ met tent en opvouwbare campingtafel met stoelen. 

 

Toch wel spannend..

Kinderen hebben net als volwassenen een vakantieverlanglijst, waarop al hun wensen voor een perfecte vakantie staan. Bovenaan deze lijst staat de aanwezigheid van een zwembad (74%), ook moet er voldoende ruimte zijn om buiten te spelen (54%) en doen kinderen graag nieuwe vriendschappen op (37%). Op vakantie slapen kinderen het liefst in een tent (21%) en hoewel het luchtbed minder comfortabel is, slaapt een kwart van de kinderen liever op een luchtbed dan op een matras. Ondanks dat kinderen het liefst in een tent slapen, zegt een derde dit stiekem toch wel spannend te vinden. 

Kamperen aan de Costa favoriet                                                        

Kinderen gaan het liefst op vakantie in Spanje, gevolgd door Frankrijk en Italië. Ook Nederland is met een vierde plaats een geliefd vakantieland. Niet zo gek dus dat twee derde van de Nederlandse gezinnen regelmatig in Nederland op vakantie gaat. Eén op de tien gezinnen kiest zelfs altijd voor een vakantie in eigen land. Oefenen voor een kampeervakantie kunnen kinderen in de meeste gevallen thuis, want 60 procent van de Nederlandse huishoudens heeft een (speelgoed)tent.