Speelgoed

Als ik kan toveren…

Als ik kan toveren, dan… toverde ik veel koekjes en snoepjes en altijd vakantie en een nieuwe fiets en een puppy en… nog veel meer! Toveren is een grote wens van veel kinderen. Bijna twee op de drie kinderen (65%) in de leeftijd van zes tot twaalf jaar fantaseert regelmatig dat zij kunnen toveren. Het zijn met name meiden die dit doen (70%). Het is dan ook niet gek dat de fee, die bekend staat om haar toverkunsten, bij verkleedpartijtjes in de top drie van favoriete verkleedfiguren staat. Direct onder prinsessen en tekenfilmhelden. Dat blijkt uit onderzoek van PLAYMOBIL onder 1.000 Nederlandse kinderen. Omdat ik mij al een prinsesje voel, wil ik heel graag zo’n PLAYMOBIL fee! Het feeëneiland met magische juwelenboom ziet er zó gaaf uit.

Fantaseren

Als kinderen fantaseren dat zij kunnen toveren, dan wensen zij op de eerste plaats een oneindig durende vakantie. Met stip op nummer twee staat het verlaten van de bedtijd, gevolgd door de wens dat het altijd lekker weer is. Opvallend is dat bijna een derde van de meisjes het hebben van een huisdier in de top drie heeft staan. Jongens willen daarentegen veel liever vliegen. Als je kan toveren, zijn er uiteraard ook dingen die je liever wegtovert. Op nummer één staat de pestkop in de klas, gevolgd door school en huiswerk, vervelende broer of zus. Ook kiest een groot aantal kinderen ervoor de groenten op magische wijze van het bord te laten verdwijnen.

Omdat toveren dus een belangrijk onderwerp vormt in de fantasiewereld van kinderen, lanceert PLAYMOBIL een bijzondere feeën-speelset. Feeën staan bekend om hun goedaardige toverkunsten. Samen met hun eenhoorns, spelen de feeën de hoofdrol in een mystieke speelwereld.