Speelgoed

Laten knallen

In tv-reclames valt een nieuw, explosief spel voor kinderen vanaf zes jaar al een poosje op: Stick Storm. Je kunt er lange banen mee bouwen en originele constructies met de sticks maken om ze vervolgens spectaculair de lucht in te laten vliegen. Stick Storm is bedacht door de Amerikaan Tim Fort, op het internet bekend als de Kinetic King. Met zijn explosieve gadgets had hij veel succes in America’s Got Talent. Fort bouwt met spatels lange banen en bijzondere constructies en laat ze vervolgens spectaculair exploderen.

Gaaf

Een oproepje op de Facebook pagina van Gaaf voor Kinderen om Stick Storm te testen leverde een explosie aan reacties op. Nils en Lars gingen testen en lieten dit weten: “Toen wij hoorden dat wij mochten gaan testen waren we heel blij. Alle vriendjes en vriendinnetjes waren nieuwsgierig naar het 'nieuwe' spel. Er wordt nu natuurlijk heel veel reclame gemaakt op televisie, dus dan is het extra interessant om het iedereen te laten zien.

Het spelen met Stick Storm was dus meteen vanaf het begin een succes! Ook mama en papa moesten er aan geloven en werden aan het werk gezet. Best even een klusje. Lars: ‘Het is wel een werkje om het te maken, maar als het af is dan is het super cool! Je kunt er ook heel veel verschillende banen mee maken.’ Zijn broer Nils: “Je moet er veel geduld voor hebben. Het laten knallen vind ik het leukste.’ Ons geduld raakte soms aardig op, maar het resultaat was geweldig. Wat een enorme explosie en wat 'Gaaf' wat je er allemaal mee kunt maken…”