Speelgoed

Laat de strijd beginnen

Wie wil er B-Daman Break Bomber Battlefield testen? Deze oproep stond op de Facebook pagina van Gaaf voor Kinderen. Veel stoere jongens, en ook een enkel meisje, meldde zit aan. Dinant was de gelukkige en ging enthousiast testen. Zijn moeder geeft de testuitslag: “Het eerste wat mijn zoon zegt is: ‘Wat een tof spel! B-Daman heb ik wel eens op tv gezien, bij Disney XD.’ Een goed teken en ik heb het gevoel dat B-Daman Break Bomber Battlefield helemaal goed bij zijn leeftijd (7) aansluit.

Het lukt prima om het spel zelf in elkaar te zetten, het gaat makkelijk en er zit een duidelijke instructie bij met afbeeldingen. Je zou zelfs ook online naar instructies kunnen kijken. Dinant, zijn broertje en papa kunnen snel aan de slag. De broers worden allebei fanatiek in de strijd om de rode blokjes, die moet je namelijk als eerste aan de andere kant zien te krijgen door er op te schieten met de knikkers. Wie dat als eerste met drie rode blokjes voor elkaar heeft, is de winnaar. Het ziet er niet alleen gaaf uit, het werkt ook goed en soepel. De schieters zijn wel wat gevoelig voor omvallen door het gewicht van de balletjes maar als je dat weet is dat goed te voorkomen.

Na een paar potjes gaan we voor de moeilijkere variant (staat ook als tip in de gebruiksaanwijzing) en dat is ook kicken! De volgende dag wordt het spel trots aan een vriendje geshowd en zijn ze gelijk aan een nieuwe wedstrijd begonnen. Jammer dat ze naar school moesten anders waren ze nu nog lekker aan het spelen geweest. Door stoere jongens absoluut goedgekeurd.”
Speel ook online!
Bij ieder B-DAMAN product krijg je een of meerdere unieke codes om ook online te spelen op www.bdamanbattles.com. Of download de gratis B-DAMAN APP (beschikbaar voor iOs en Android) en scan je BDA figuur tot leven in de APP!