Speelgoed

Billen schudden met Billie Aap

Gaaf voor Kinderen had weer een tester nodig. Dit keer voor Billie Aap. Wij vroegen ons af: Ben jij klaar voor het knotsgekke apenrace-ringgooi- billendans-spel? Ga dan nu samen met je vriendje of vriendinnetje de strijd aan; wie haalt als eerste de banaan uit Billie Aap zijn bek en laat hem zijn knotsgekke dansje doen? Lotte uit de provincie Groningen kreeg de grappige aap toegestuurd en ging aan de slag. Haar moeder laat weten: ”Wat gaaf dat wij dat wij "Billie Aap" konden testen! Al waren we in eerste instantie een beetje teleurgesteld. Het meganiekje dat Billie Aap laat bewegen maakt nogal wat geluid. En onze dochter schrok daar van. Het heeft dan ook een aantal dagen geduurd voordat "Aap" weer aan mocht. Maar inmiddels is het een favoriet stuk speelgoed. Lotte is bijna 3 jaar, dus we lappen de "regels van het spel" nog wel aan onze laars. Op de doos staat ook dat Billie Aap voor 3+ is, en Billie is ook genomineerd voor Speelgoed van het Jaar in de categorie 3 t/m 5 jaar. Lotte moet vast nog iets meer naar haar aapie toe groeien, al is het absoluut een blijvertje! We hebben natuurlijk ook op deze aap gestemd op www.speelgoedvanhetjaar.nl."

Onvoorspelbaar

“Ik kies de gele ringen en dochterlief de groene ringen. We geven de aap een banaan te eten en zetten ‘m dan aan. Hij beweegt alle kanten op. Lekker onvoorspelbaar. Hierdoor is het niet heel simpel om de ringen om de staart te doen. Zeker niet voor de kleintjes. Maar dat maakt het natuurlijk juist ook wel erg leuk. Het spannendste is natuurlijk om de banaan van de aap te pakken. Want dan gaat hij wel heel raar dansen. Ik speel het spel samen met Lotte, maar fantastisch leuk wordt het als er een vriendinnetje van haar eigen leeftijd mee komt testen. Ze gooien de ringen, racen alle kanten op (in hun verkleedkleding) en zodra er een ring om Billie’s staart is gegooid zijn de meiden door het dolle. Ze pakken zijn banaan af en Billie gaat als een dolle met zijn billen schudden. Hilariteit! Een succes. 

 

 

Je kunt het filmpje nog even bekijken: Billie Aap

Billie Aap is een geweldig spel voor de allerkleinsten, waarbij elk kind actief meedoet en dus niet op zijn beurt hoeft te wachten. Het spel duurt niet heel lang en is daarom ook zeer geschikt voor kinderen met een kleine concentratieboog.