Speelgoed

Verslavend gaaf

Ik had de Bop it! Tetris niet meteen door. Ik moest echt even doorzetten om dit ding met gekleurde lichtjes te begrijpen. En dat terwijl ik Bop it! Smask al ken… De test ging in het begin dus even moeizaam, maar wat heb ik gelachen om die grappige mannenstem die echt rare dingen zegt, zoals ‘Moeilijk hè, vormpjes’ of ‘Gebruik je hersens dan’. Ik bleef volhouden en steeds op de zijkanten drukken zodra de stem zegt: ‘Raak 'm om te starten’. Er lichten dan blauwe of groene vierkante lampjes op waarna je met de zijkant moet schuiven. Opeens deed ik het goed en nu begrijp ik het razendsnelle spel van schuiven, draaien en slaan. Het werkt op een vrolijke manier verslavend. Echt gaaf dus!

Wedstrijd

Bop it! Tetris is dus in het begin wat ingewikkeld, maar nu ik het eenmaal snap is het super spannend en speel ik het graag met vriendjes. Je kunt ook wedstrijdjes tegen elkaar spelen. De vierkante blokjes moeten precies in elkaar passen en dat kun je steeds sneller doen. De stem houdt de score bij en blijft gewoon grappige dingen zeggen. Toen ik even wachtte omdat mama iets tegen mij zei, riep de stem ‘ik val in slaap’. Dus hup, ik ging weer snel door met draaien en scoren.

Ben je zo goed en speel je een level uit, dan ‘unlock’ je nieuwe levels met nog meer puzzels. Wil je met meerdere spelers spelen, geef Bop it dan na een aantal puzzels door aan elkaar. In de Uitdagingsrondes gaan de puzzels opeens van langzaam naar snel naar krankzinnig snel! Wie houdt zijn zenuwen onder bedwang en zet de highest score?