Speelgoed

Bouw je eigen duurzame auto

Wat tanken de auto’s van de toekomst? En… kun je door te remmen energie opwekken? Ik hoop dat ik op deze vragen antwoord krijg als ik de nieuwe experimenteerdoos van ScienceX® ‘De auto van de toekomst’ van Ravensburger uittest. Eerst bekijk ik het You Tube filmpje waarin Frank zijn Mercedes Benz Electro auto maakt. Dat ziet er goed uit!

Aan de slag… ik geef toe, op de doos staat dat het voor ‘jonge onderzoekers vanaf 8 jaar’ is. Ik ben bijna 8. Dus samen met papa aan de slag. Hmmm, dat is nog best even lastig, al is de omschrijving stap-voor-stap en heel duidelijk. Toch doen we er wel even over. Maar het is ook logisch, want een auto bouw je niet 1-2-3.

Experimenteren

Het is reuze leerzaam om samen met mijn vader de acht verschillende experimenten uit deze ScienceX box te doen. We leren alles over de wereld van de elektrische auto’s! Het is wel een uitzoekwerkje om alle onderdelen van een aandrijfwiel tot zonnecel te begrijpen en ook nog eens juist te plaatsen. Het is eigenlijk spelenderwijs tijdens het experimenteren leren. Bij ieder experiment wordt verteld wat je moet doen, maar… wordt er, wanneer de opdracht is voltooid, ook uitleg gegeven over wat er nu precies is gebeurd. Gaaf vind ik ook de weetjes in de beschrijving. Na een uurtje ben ik eigenlijk wel even klaar met experimenteren maar staat mijn Mercedes nog niet.

De dag erna verder… vol nieuwe zin gaan we aan de slag met de supercondensator en slaan we op een moderne manier energie op. Want alle onderdelen bij elkaar vormen een heuse elektrische auto die rijdt op zonne-energie! Dus we tanken nog wat zonne-energie en yesss, onze auto gaat echt rijden. Wauw! Mijn ScienceX® ‘De auto van de toekomst’ doet het. Ik ga ‘m morgen nog pimpen met de bijgeleverde stickers, zodat het echt mijn eigen auto is.