Speelgoed

Koffer vol

Gaaf! Ik heb een koffer vol verkleedjurken gehad. Heerlijk! De ene keer ben ik fee, de andere keer prinses en daarna danseres. Al deze prachtige jurken zitten in de verkleedkoffer, waar ook nog eens waanzinnige accessoires bij zitten. Van een handtas tot ring en oorbellen. Omdat er wel drie verschillende outfits in deze verkleedkoffer zitten kan ik gezellig met een vriendin spelen en verkleden. Zij wil graag de fee zijn en pakt het toverstokje, ze zwaait er mee en hoepsakee ik ben veranderd in de prinses.

Over verkleden

Verkleed je en laat je verbeelding de vrije loop! Het symbolenspel is een belangrijke fase in de ontwikkeling van kinderen. Door in de huid van andere personen en personages te kruipen begrijpen ze beter hoe de wereld in elkaar zit. Ze ontwikkelen hun verbeelding, empathie en taal en zijn beter in staat hun gevoelens uit te drukken. 

 

Gaaf om te weten: er is een verkleedkoffer voor meisjes en een verkleedkoffer voor stoere jongens (daar zitten verkleedkleren om een piraat, ridder en superheld te zijn in).