Speelgoed

Spelen en leren

 

“Spelen is een natuurlijke én leuke manier om sociale vaardigheden en zelfvertrouwen mee op te bouwen. Daarnaast bevordert spelen de ontwikkeling van de lichamelijke en fijne motoriek, die in de eerste levensjaren van een kind heel belangrijk zijn”, meldt het speelgoedmerk Fisher-Price in een bericht. “Kinderen leren elke dag, dag in dag uit. Fisher-Price helpt daarbij op een speelse manier. Het populaire speelgoedmerk heeft speelgoed voor alle belangrijke ontwikkelingsfases; Baby 0 maanden+, Baby 6 maanden+, Leerplezier 6-36 maanden en Preschool 12 maanden+”, zo gaat het bericht verder. Om te bewijzen dat het fijn en leerzaam speelgoed is, mag Gaaf voor Kinderen twee vehicles en de puppy-activity home van Fisher-Price uit laten testen. Na een oproep op Facebook, waar weer veel reacties op kwamen, mocht Lizzie samen met haar moeder testen.

Hier is haar review:

"Super blij waren we toen we hoorden dat we Puppy’s Activity-huis en Puppy’s Auto mochten testen. Toen het Fisher-Price pakketje binnen was gekomen, maakten we het vol spanning open. Lizzie was meteen enthousiast. Toen het speelgoed nog in de verpakking zat, begon Lizzie er al mee te spelen. Eenmaal uitgepakt begon het echte ontdekken van het speelgoed. Lizzie begon overal op te drukken, aan te draaien en natuurlijk moest de deur van het huis open. Met de auto werd door de kamer gereden en alle figuurtjes moesten om de beurt in de auto zitten. Vooral de muziekjes vond ons meisje geweldig, vrolijk dansend liep ze door de kamer. Tot het etenstijd werd... Lizzie wilde niet eten, ze wilde alleen maar spelen. Uiteindelijk is ze met de auto, de 2 puppy’s en de kikker in de kinderstoel gegaan. Na het eten ging ze weer lekker verder spelen, tot het moment dat ze naar bed ging, ook toen wilde ze het speelgoed eigenlijk meenemen, maar dat kon natuurlijk niet!

Het Puppy Activity huis, de Puppy Auto en ook de puppy’s en de kikker zijn mooi, vrolijk gekleurd en zeer stevig. Het is dus leuk speelgoed, waar kinderen ook nog eens van leren.

De auto speelt 2 liedjes, het ‘ abc’ liedje en het liedje ‘De wielen van de auto’, ook maakt de auto verschillende andere geluiden, waaronder toeter geluiden, start- en remgeluiden en de tegenstelling go en stop. Zowel de puppy’s als de kikker kunnen in de auto zitten. 

 

Het Activity huis speelt wel 8 verschillende liedjes, waaronder: een telliedje, een liedje over verschillende dieren, het abc liedje en dus ook nog 5 andere liedjes. Het favoriete liedje van Lizzie is het liedje hommels en vlinders, wanneer ze dat hoort, begint ze meteen door de kamer te dansen. Ook zitten er verschillende tegenstellingen in, zoals: omhoog-omlaag, aan-uit, open-dicht en hallo-tot ziens. Het huis heeft 3 verschillende standen: leren, muziek en spelen. Het geluid kan op 2 verschillende niveaus, ook kan het geluid helemaal uit. In het huis zit een raam met een schuif ervoor, deze schuif kan open en dicht, wanneer de schuif open gaat zie je een aapje en hoor je kiekeboe. Het huis benoemt ook verschillende kleuren. Het huis heeft ook een lichtje wat je zelf met een schakelaar aan en uit kunt doen. En dan zijn er nog veel meer leuke geluiden en dingen te ontdekken aan het huis. De puppy’s en de kikker rammelen.

We zijn super enthousiast over het Puppy Activity huis en de Puppy Auto van Fisher-Price, ons meisje speelt er iedere dag met veel plezier mee. We waren al Fisher Price fans, maar we zijn nu nog grotere fans geworden."