Speelgoed

Winkelen in Heartlake city

Bekijk het filmpje op YouTube.com over LEGO Friends Heartlake winkelcentrum en je zult begrijpen dat heel veel meisjes deze bouw- en speelset gaaf vinden. Het is dan ook niet voor niets de winnaar in de categorie 6-7 jaar van Speelgoed van het Jaar.   

Pien test

Gaaf voor Kinderen-Pien is 5,5 jaar en speelt graag met LEGO Friends. Tja, welk meisje niet. Als Pen het Heartlake winkelcentrum  mag uittesten, komt haar vriendinnetje graag helpen. Want wie wil er nou niet een dagje shoppen? Met poppen… zoals Stephanie en Emma. Samen rijden zij in hun cabriolet naar het centrum. Het lieve hondje mag ook mee van de dames. Die LEGO cabrio in elkaar zetten was zo gepiept, maar een hele shopping mall bouwen dát duurt wel even. Daar komen de testers al snel achter. Natuurlijk is het ook leuk om te bouwen, maar het is duidelijk dat de meiden liever meteen spelen met de LEGO Friends en dus gaan winkelen. Het is een compleet winkelcentrum met een restaurant, beautysalon, kledingwinkels en vrolijk versierde pleintjes met bloempotten. Er is ook een cabine om pasfoto’s te laten maken en een catwalk waar een modeshow wordt gehouden, met een DJ die muziek draait. De LEGO-vriendinnen genieten met volle teugen van de show. En uit eerdere LEGO Friends bouwsets worden ook de vriendinnen Olivia, Mia en Andrea gehaald. De vijf meiden gaan nu echt naar hartenlust winkelen en kleding passen. Zowel de twee testers hebben enorm veel plezier bij deze review, als de LEGO Friends meiden. Wat een prachtige LEGO set is dit!

Pedagoog Martin Valenkamp vertelt over het LEGO Friends Heartlake winkelcentrum: “Pedagogisch gezien, een voorbeeld van een z.g. als-of spel, d.w.z. een spel waarin het spelende kind zich een rol moet inleven of inbeelden en vanuit die rol met het speelgoed moet omgaan. Je bent dus eigenaar van een winkel, of je bent winkeljuffrouw of een klant, enz. Door je in te leven in die verschillende rollen krijg je spelenderwijs gevoel voor en wat inzicht in hoe dat nu is een winkelcentrum te beheren, of winkeljuffrouw te zijn, of klant. In de pedagogische literatuur staan de als-of spelen hoog genoteerd als indicators voor een zich ontwikkelend abstract denkvermogen, maar ook voor het zich kunnen inleven in een ander, wat weer een voorwaarde is voor het moreel kunnen redeneren en denken.”