Speelgoed

Pieter Post Bestelbus getest

Op de oproep op Gaaf voor Kinderen (plus op Facebook) wie de Pieter Post rode Bestelbus wil testen, kwamen weer veel reacties. Het speelgoed spreekt absoluut tot de verbeelding, dat blijkt wel. Pieter is de altijd vrolijke postbode uit de gelijknamige TV-serie, die met plezier de post rondbrengt in het dorpje Groenbeek. In Nederland wordt de serie sinds 2004 uitgezonden op Nick Jr. Aan het eind van elke aflevering heeft Pieter altijd een positieve boodschap voor zijn jonge kijkertjes.

Hoe brengt hij post?

Er is ruime keus aan speelgoed, zeker in Pieter Post voertuigen. Als je denkt dat Pieter Post alleen te voet de post bezorgt, heb je het mis! Pieter heeft namelijk niet alleen een handig busje, maar zelfs een helikopter en een motor om de mensen hun pakketjes te brengen. Alle voertuigen kunnen echt rijden en bevatten diverse accessoires. Zo zit bij het busje een Pieter Post figuur en twee postpakketjes, de motor met zijspan bevat Pieter Post, twee brieven en kat Smoes en de helikopter bevat naast Pieter zelfs een takelriem en een os!

Bestebus getest

Uit alle aanmeldingen om te testen kwam Ineke uit de bus. Zij wilde het speelgoed graag op haar werk, in de wachtkamer van Poeppoli Maasstad ziekenhuis Rotterdam, laten testen. Vandaar dat er geen foto’s van kinderen bij deze test te zien zijn. Na elf dagen testen ontvingen wij deze reactie: “De kinderen waren zeer enthousiast, zeker de jongere kinderen tot een jaar of zeven.  Ze herkenden het natuurlijk allemaal van de tv, het was in de spreekkamer echt een item wat veel aandacht kreeg en waar kinderen ook direct mee gingen spelen. Veel vonden het “leuk”, anderen "cool" en sommigen zelfs "super". De meest voorkomende reactie was: “Hé, die ken ik" en ze  gingen er gelijk mee aan de slag. Het autootje rolt gemakkelijk en zelfs Pieter Post kan achter het stuur. Het is stevig materiaal en de deurtjes gaan gemakkelijk open en dicht. Verschillende kinderen hebben er mee gespeeld: stille, rustige kinderen maar ook kinderen die erg beweeglijk en druk waren. Dat was allemaal geen probleem. Dus uitermate geschikt speelgoed voor in wacht- en spreekkamers. Wat de kinderen wel opviel was dat Smoes de poes er niet bij zat, die werd echt gemist.”