Speelgoed

Bouw met 2D constructiespeelgoed een 3D-vorm

Met een 2D plasticvorm met magnetische randen een 3D-figuur bouwen. Dat is de uitdaging. Wij testen de Magformers 26 pcs set en treffen dus 26 gekleurde bouwstukjes, zowel driehoeken als vierkanten. Hoe gaan wij van dit magnetische 3D constructiespeelgoed een bal van maken?

Dat vraagt niet alleen creativiteit, maar ook denk- en kijkwerk. Dat laatste ook als laatste ‘redmiddel’, in de vorm van afbeeldingen van het bouwplan. Eerst zelf aan de slag en even wennen aan de magnetische velden. De stukjes schieten zo naar elkaar toe. Het blijft stevig tegen elkaar zitten, maar een bal is het niet direct. Dan pakken we de afbeelding erbij en ‘floep’ de bal is zo gebouwd. De instructies bij de set zijn duidelijk en voor snelle bouwers met een technisch oog zit dit zo in elkaar. Natuurlijk kunnen we met de 26 stukjes nog veel meer vormen maken, en ook het combineren met ander speelgoed zoals Playmobil, Lego en dierfiguren is gaaf. Helaas lukt het niet om echt met de bal te spelen, want dan valt ‘ie uit elkaar.

 

Educatief

Magformers is ontwikkeld in 2005 en is volgens Identity Games wereldwijd de grootste in magnetisch constructiespeelgoed en wordt verspreid in 37 landen. Het is duidelijk educatief constructiespeelgoed en bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar. Het stimuleert de creativiteit en de ontwikkeling van de hersenen. Wat we ons wel afvragen... in hoeverre kunnen deze magneten de iPad of mobiel ontregelen? We hebben het voor de zekerheid maar niet geprobeerd.

De Magformers 26 pcs set is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015.