Speelgoed

Pumps pimpen

 

Gaaf voor Kinderen test met Pien en Lisa (beiden 6 jaar) de I love Shoes uit de So Styly lijn uit. Een zakje kleurrijk hard plastic onderdelen wordt geopend en de meiden hebben al snel door dat het om een losse hak, voetbed, voor-, zij- en achterkant van een pump gaat. Lisa wil het liefst een complete paarse pump maken, maar Pien heeft de paarse hak en blauwe voorkant al te pakken. Zij wil mixen, een schoenenontwerpster in de dop. Na enig onderhandelen zijn de dametjes er uit. Ze mengen de kleuren en zo ontstaan er vrolijke pumps. Oei, volgende ‘probleem’… er kunnen 5 schoenen gemaakt worden. De oplossing in de vorm van ‘mama doet ook mee’ dient zich aan.

 

Decoreren

De creatieve meiden gaan aan de slag en zetten eerst de pumps in elkaar, daarna gaat het zakje met gekleurde accessoires open. Keus genoeg: er zijn maar liefst 470 insteekonderdelen in vormen zoals hartjes, sterretjes, knoopjes en diamantjes. Verder is er nog een zakje met kralen, borduurgaren, pompoms en vlinders. Genoeg creatiefs om je mee uit te leven en de pump te pimpen. En wat zijn dat? Bandjes om van je pump een slipper te maken of een enkelbandje aan de pump te maken. De meiden variëren er flink op los en als het bandje toch niet mooi staat, halen ze het weer van de schoen. We zijn tijden zoet en als de pumps uiteindelijk mooi versierd zijn, zetten we het schoenenrek in elkaar om te pronken met de kunstwerkjes.

Pien: “Wel jammer dat ik ze niet pas! En de pop past ze ook niet… maar ik zet de schoen als versiering in mijn kamer.”

Lisa: “Ik laat mijn hippe schoenen eerst staan zodat iedereen ze kan zien en daarna ga ik ze weer opnieuw hip maken met andere accessoires.

Kortom: Gaaf!