Speelgoed

Tester aan het woord over BanBao Dierenboerderij

 

Wij zochten een tester voor de BanBao dierenboerderij, uit de serie Eco-boerderij.

Er reageerden weer heel wat jongens en meiden om voor ons te reviewen.

De familie Zwarts uit Valkenswaard ging de BanBao Dierenboerderij met maar liefst 115 blokjes (voor €8,99) testen. Op het winformulier vulden zij dit in: “Wij willen heel graag de dierenboerderij testen. Op de peuterspeelzaal maken we deze maand hokken voor de beestjes. Zou zo leuk zijn als we thuis ook een boerderij konden bouwen.”

 

 

Moeder Marian laat ons weten:


“Heel enthousiast begint onze zoon van bijna vier jaar aan deze doos! Het plaatje op de doos nodigt  echt uit om er mee te gaan spelen.

Zelfs Dotti de kip waar ze nu over werken op de peuterspeelzaal zit in haar hok!

Er komen een aantal zakjes stenen en drie boekjes met bouwinstructie uit de doos. We beginnen met het bouwen van de stal voor het paard. Onze zoon heeft nog een beetje hulp nodig met het aandrukken van de steentjes, maar hij kan ze al prima zelf opzoeken en doordat de steentjes gekleurd zijn in de bouwinstructie kan hij ook goed zien waar het steentje hoort. Zelf vind ik vooral de details erg leuk zoals het zonnepaneel aan de zijkant van de stal.

 


Veel plezier
Als de stal eenmaal klaar is, moet het paard natuurlijk door de deurtjes naar binnen. Helaas zijn de muren rond de deurtjes niet zo stevig. Als zoonlief het deurtje open wil doen draait het muurtje mee. Ik merk zelf wel een kwaliteitsverschil met een merk zoals Lego, maar BanBao is dan ook goedkoper en er zit wél meer speelwaarde in dit doosje. De verschillende beige steentjes zijn niet helemaal hetzelfde van kleur en alles is na het bouwen wat minder stabiel. Maar de onderdelen bij elkaar maken het een hele leuke set om mee te spelen. Wat ik lastig vond om los te krijgen zijn de losse gereedschappen die in een frame vast zitten. Ik kon ze er met de hand niet uit geklikt krijgen en heb er een schaartje bij gepakt. Toen ging het prima los, zonder beschadiging. Toen alles in elkaar stond hadden we nog een zakje over: het popje moest nog in elkaar. Daarvan was geen beschrijving, ik moest even puzzelen hoe deze precies in elkaar paste, maar met behulp van het plaatje op de doos was dit ook zo voor elkaar. Pas veel later zag ik op de zijkant van de doos een instructie hoe ik het popje in elkaar kon zetten. Ook de drie stickers die geplakt kunnen worden komen niet in de omschrijving terug, maar op de doos is duidelijk zichtbaar waar de stickers geplakt moeten worden. Kortom superleuk om mee te spelen en het prikkelt de fantasie. Er is vandaag al met veel plezier mee gespeeld. Ook door de iets grotere meiden van 6 en 7 toen ze uit school kwamen.”