Speelgoed

Als een (robot)vis in het water

In 2013 schreef Gaaf voor Kinderen een review over de Robo Fish. Dát was al een succes! Later hebben wij ook een robothaai en zelfs een zeemeermin uitgetest. Altijd met veel waterplezier.
In de Robo Fish familie zijn nu weer kleurrijke robotvisjes toegevoegd. De visjes op batterij zijn namelijk zo’n succes. Goliath laat weten: “inmiddels zijn van de diverse series al bijna een half miljoen exemplaren verkocht.” Vandaar dus dat er nieuwe visjes (maar ook schildpadden) opduiken: echte diepzee vissen. Wij zijn gevallen voor die duivelse hengelvisjes met lichtjes. Ze zien er echt monsterlijk uit en daarom zijn ze juist ook zo leuk om in een aquarium in de woonkamer rond te laten zwemmen. Dat is schrikken. Ze lijken best wel echt met het ingebouwde lichtje. De andere nieuwkomers in de Robo Fish serie, kleurrijk wimpelvisjes, nemen we mee in bad. Super grappig om in bad te zitten met zwemmende visjes om je heen. En kijk daar… een schildpad in bad.

Robo Turtle
De robotvisjes blijken zo’n succes dat de Robo-serie ook is uitgebreid, met schildpadden. Ook die hadden wij al eerder geprobeerd. Super schattige groen/bruine schildpadjes kropen over het aanrecht of gingen mee in bad. De speelkamerraadjes zijn er nu in nog meer kleuren: blauwe en roze robotschildpad. Robo Turtle voelt zich in het water net zo in zijn element als op het droge, want de robotschildpad kan niet alleen zwemmen, maar kruipt ook over gladde oppervlaktes. Zodra zijn sensoren met water in aanraking komen, begint Robo Turtle baantjes te zwemmen. Zijn vinnen bewegen zich daarbij zo natuurlijk dat hij sprekend op een echte schildpad lijkt. Op het droge reageert de Robo Turtle door de sensoren op zijn schild aan te raken. De schildpad kruipt dan direct onverstoorbaar in het rond.