Speelgoed

Bouwen met Qixels

Wat een gaaf idee! Een creatieve lijn voor jongens. En wat gaan die jongens dan knutselen? Bouwen met blokjes, daarna water sprayen en je hebt een eigen creatie. Het heet: Qixels. Het wordt ook het creatieve constructiespeelgoed genoemd. Mees van 10 jaar test het uit. Groot voordeel… hij heeft al vaker gezien hoe zijn zusje iets vergelijkbaars maakt met Beados.
Water sprayen
Hij kiest een sjabloon uit – een grappig mannetje – pakt de gekleurde blokjes van ongeveer een halve centimeter erbij en aan de slag met het figuur maken. Het mannetje lijkt eerder een monster te worden in groen met geel en zwart. Als het figuur klaar is, sprayen we wat water en laten het rustig drogen. Online zien we dat er ook een Turbodroger is, maar voor ons voldoet een paar uur wachten ook (in de tussentijd wordt er natuurlijk een game gespeeld).

Het figuur van Qixels blokjes is droog en hard. Nice! Je kunt het neerzetten, of zoals jongens dat doen… een gevecht mee houden! (dat gaat ie wel iets sneller stuk) Ook handig: de Turbospray. Dit is een blaster waarmee je het water met een fikse snelheid op je Qixel blokjes spuit.
Er zijn diverse verpakkingen. Wij hebben de Qixels Ontwerpmaker getest, waarin sjablonen voor een draak, mannetje en monster zitten. Fabrikant Bot-i heeft ook verpakkingen met thema’s als dieren, ruimte, dino, monsters uit de Diepten.