Speelgoed

Say Selfie!

Tijdens het jureren voor Speelgoed van het Jaar 2016 (yep, Gaaf voor Kinderen zat ook dit jaar weer in de vakjury) zagen we de Kidizoom Selfie Cam voor het eerst. En eerlijk is eerlijk, wij zijn fan. Een vernieuwend stukje speelgoed waarmee je de trend van selfies maken kunt volgen én waarmee je filmpjes en foto’s kunt maken. Om bijvoorbeeld je eigen blog te starten… TIP: Lees door tot onderaan deze review omdat we een nawoord hebben.

Herziening - doordat de Kidizoom Selfie Cam stuk is - van de review is online te lezen als je hier klikt.


Selfies maken
Onze Pien van 7 jaar test de Kidizoom Selfie Cam en is direct bij het uitpakken al enthousiast. “Wauw, wat gaaf! Een camera. En selfiestick. In roze!” Na het opladen gaat ze aan de slag met het maken van foto’s. Het gaat heel makkelijk en snel. En dan op naar de selfies! Met haar vriendinnen schiet ze heel wat stoere plaatjes. Ze lachen zich suf om de rare duck faces en dan oeps… laat ze de hele selfiestick met Kidizoom op de grond stuiteren. Schrik! Maar gelukkig ligt er een dik kleed en is de Selfie Cam van zeer stevig en duurzaam design. Niets aan de hand (maar moet natuurlijk niet te vaak gebeuren). Pien gaat door met testen en ontdekt de superslimme camera met een 180-graden draaibare lens. Grappig hoe je nu via de zijkant foto’s kunt maken, of filmt en alles nog kunt volgen op het kleuren LCD-scherm ook. Na deze test sluiten we de cam aan op de pc. Wij zijn blij verrast met het resultaat, scherpe foto's en filmpjes, en van goede kwaliteit.


Coole games
Dan ontdekken de jonge dametje dat er meer met de Kidizoom kan, namelijk coole games spelen. En het leukst daarbij is de make-up studio en kapsalon. Er wordt heel wat geëxperimenteerd met gekleurde haren en bizarre make-up. Er worden meer foto’s gemaakt en de jonge testers maken er moeiteloos een muzikale diashow van. Daar kan deze mama nog wat van leren. Pien en haar vriendinnen zijn nog lang niet klaar met het ontdekken en gebruiken van deze VTech Kidizoom Selfie Cam! Een succes.
De jury van Speelgoed van het Jaar 2016 omschrijft dit genomineerde product in de categorie 6-7 jaar als volgt: “Deze camera met goede resolutie past helemaal in deze tijd. Doe je vader, moeder, oudere broers en zusjes na. Ga op avontuur en maak je eigen blog!” Toelichting van de ontwikkelingspsycholoog: “Spelen is vaak die dingen doen die volwassenen of oudere kinderen doen. Dat geldt zeker ook voor het maken van selfies. De Selfie Cam biedt hiertoe veel mogelijkheden: om jezelf te fotograferen of filmen en je foto's op allerlei manieren te bewerken.”

En dan...

Als Pien de Selfie Cam écht in gebruik neemt nadat Sint was langs geweest... is het plezier van zeer korte duur.

De schroefdop op de stick kun je verwijderen en dat hebben de kleine ontdekkende handjes gedaan op het moment dat er geen volwassene meekeek. Daarna is de camera weer op de stick gedraaid. Auuuuuwww. Volledig door de camera en het beeldscherm heen. STUK!

We zijn nog met Vtech 'in gesprek' maar het ziet er zeer teleurstellend uit, gezien de reactie op Facebook dat het buiten de garantie valt. Wij vinden het zeer vreemd dat zo'n duur stuk speelgoed zo snel volledig kapot kan zijn!

Hopelijk wordt dit nieuws positief vervolgd... (niet dus - zie herziening review kidizoom selfie cam)