Speelgoed

Spelen met magneten

Spelen met magnetisch speelgoed zorgt, zeker in het begin, voor verbazing. Hoe kan het nou toch dat twee kanten aan elkaar blijven zitten? Of elkaar afstoten. Al hebben we daar bij dit laatste geen last van tijdens de test met de Piccoli Mundi boerderij. Wij hebben de magnetische speelset gevonden op de site van Jungle Toys. De leverancier van exclusief educatief speelgoed voor scholen, verenigingen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang. “Kortom: voor alle plekken waar het om kinderen gaat van 3 tot 12 jaar. Jungle Toys is onafhankelijk en we leveren alleen speelgoed, waar we als bedrijf achter staan. Al het educatieve speelgoed van Jungle Toys wordt duurzaam geproduceerd in de E.U. en voldoet aan de hoogste normen. Al onze producten zijn leerzaam en vernieuwend voor kinderen”, zo lezen we op de homepage. 

 


Een koepaard
Fijn natuurlijk dat het educatief speelgoed is, maar hoe werkt het? Wij openen de groene bewaarbox Piccoli Mundi boerderij set. Het eerste pluspunt is er al. Handig om speelgoed te leveren in een opbergdoos. Op de verpakking mag dan wel staan dat het voor kinderen vanaf 2+ is, de Gaaf voor Kinderen testers zijn 7 en 10 jaar en gaan enthousiast aan de slag. Eerst de stal in elkaar zetten. De magneetjes en het schuifsysteem werken prima. Dan komen de dieren uit de box en wordt de fantasie de vrije loop gelaten. Er zijn namelijk heel veel poten, lijfjes, hoofden en staarten. Waar de 10-jarige zich eerst nog serieus bezighoudt met het in elkaar zetten van de stal en het hekwerk, gaat de 7-jarige druk aan de slag met een koepaard, een varkenschaap met staart en de boer en boerin krijgen dierenpoten. Ze ligt in een deuk om haar eigen grapjes.


Combineren
Het spelen met het magnetische speelgoed levert heel veel variatie op. Er zijn heel veel dieren mee te maken: een hond, varken, twee paarden, twee koeien, een stier en een schaap. En dan natuurlijk de boer en boerin nog. Alle onderdelen met magneet zijn te combineren en dat maakt het heel speels en gevarieerd. Wij hebben online ook sets met ridders, prinsessen en de dierentuin gespot en ook met deze verpakkingen kun je combineren. Leuk en leerzaam speelgoed. Het stimuleert de fijne motoriek en geeft kinderen ruimtelijk inzicht in constructie technieken.
Bekijk hier onze video met Piccoli Mundi boerderij set.

 

Surf naar www.jungletoys.nl en bekijk welke de Piccoli Mundi sets.