Speelgoed

Spelen met een robot-aap

 
We kunnen er niet meer omheen… elektronische dieren zijn de trend. In diverse persberichten lees ik het. Bij Intertoys zeggen ze zelfs: “Zoomer Chimp staat op nummer 1 in de top 10 Pakjesavondcadeaus 2016 onder 4-7 jarigen”. Leuk natuurlijk, maar die kinderen zien niet wat de prijs is van deze robot. Neemt niet weg dat ‘ie gaaf is. Vandaar dat wij Zoomer Chimp met plezier uittesten.
Trend voor 2016
Bij Bol.com - waar de Zoomer dieren ook worden verkocht - laten ze weten: “De populariteit van de elektronische dieren zet dit jaar door, wat blijkt uit de verdubbeling van de verkoopcijfers ten opzichte van 2015. De nieuwste rage op dit gebied zijn de Hatchimals, bijzondere beestjes die kinderen zelf ‘uitbroeden, opvoeden en verzorgen’; een real life variant van de Tamagotchi. Maar ook de brutale aap Zoomer Chimp en robothond Teksta Puppy blijven in trek. Voor het grote kind is de drone nog steeds het ultieme elektronische speeltje dit jaar.” Kortom, elektronisch speelgoed is de trend voor 2016.

Brutale aap
Tijd voor de test met Zoomer Chimp. Wij waren nog niet bekend met de interactieve robotfamilie Zoomer. De hond, kat en dino kennen wij nog niet. Maar de Chimp dus wel! En hoe. De robot-aap heeft al voor veel hilariteit gezorgd, want dit brutale aapje kan spectaculaire kunstjes, kan onze hond na blaffen en heeft gekleurde oogjes. Wij noemen de robot-aap Chimpie en wat ziet hij er schattig uit. En wat kan dit interactieve aapje veel… hij zit vol hi-tech functies. Wij vinden vooral de bewegingen grappig en knap. Hij loopt op zijn vier pootjes voer de vloer, maakt een koprol (achteruit zelfs!) en blijft dan op zijn rug liggen… wat gaat hij doen? Hahah, hij schudt met zijn billen. Hilarisch. En wat maakt hij een raar geluid? Het lijkt wel of hij blaft. Oeh, dat klopt, want bij de eerst test liep onze labradoodle in de woonkamer en ging als een dolle blaffen tegen de nieuwe huisgenoot. De spraakherkenning van Chimpie werd ingeschakeld en zo komt het dat ons aapje blaft. Te gaaf! Die voice command betekent dus ook dat we de Chimp echte dingen kunnen laten zeggen. We doen zelfs een dansje met hem, op twee poten.
Interactieve robots zijn populair
De LED-ogen die zelfs van kleur kunnen veranderen als zijn stemming omslaat maken onze Chimpie levensecht. Dat brengt ons ook op een idee. We gaan hem laten spelen met een ander interactief speelgoedje, namelijk FurReal Bootsie. Bekijk hier het filmpje hoe dat ging.
Zet je schrap voor het speelgoed van de toekomst! Ook de speelgoedwereld vaart mee op de immense technologische ontwikkelingen, wat de enorme populariteit van interactieve robots verklaart. Een robot-aap die net zo doldwaas, snel en speels is als de apen in de jungle.
Het is verbluffend om te zien hoe snel jonge kinderen de verschillende features eenvoudig weten te gebruiken.
 
Highlights
• Geavanceerde techniek gaat moeiteloos gepaard met kinderlijke eenvoud en gebruiksvriendelijkheid.
• Trend: innovatief speelgoed met sociale skills en face-to-face interactie. (Bron: Amerikaanse Toy Industry Association)
• Innovatie: De Zoomer Chimp combineert alle hoogstaande technologische aspecten in één, met als toevoeging een levensechte mimiek in het gezicht door led-ogen en bewegingen.
• Belangrijkste 5 features:

1. Tien verschillende stem commando’s (Voice Command)
2. Zes verschillende bewegingsmotoren maken hem uiterst beweeglijk. Zo rijdt hij rond op zijn twee achterpoten. (True Balance)
3. Infra Rood-sensoren in zijn ogen en neus, waarmee hij jouw hand volgt en niet kan botsen (True Vision).
4. LED-eyes: kleur ogen verandert naar gelang zijn humeur.
5. Chimp kan zijn hele gezicht bewegen; mond, lippen, tanden en wenkbrauwen. Is hij boos, blij of verrast? Zijn gezicht spreekt boekdelen.