Speelgoed

Pien vindt haar Hatchimal gaaf!

We hadden al veel gehoord over de nieuwe rage rondom Hatchimals. Een wereldwijd speelgoedsucces van 2016. Nou roepen natuurlijk wel meer merken dergelijke dingen, dus meteen onder de indruk waren we niet. Wél waren we het direct eens met de uitspraak dat interactief speelgoed razend populair onder de jonge doelgroep blijft. De technologische ontwikkelingen in het speelgoedsegment gaan hard.
Ei uitbroeden
Pien van bijna 8 jaar gaat de Hatchimals uittesten. Het deksel van de doos is de bovenschaal van een ei in wit/roze tinten. In de verpakking treffen we het ei van zo’n 30-40 cm. Dan lezen we de gebruiksaanwijzing want het mag duidelijk zijn dat er niets mis mag gaan. Okay, voorzichtig verwijderen we het doorzichtige plastic en aan de onderzijde draaien we een soort knop om. In de bijsluiter staat dat we het ei nu moeten vertroetelen en vooral aan de onderkant vast moeten houden. Het uitbroeden kan zo’n twintig minuten duren. Na twee minuten wordt Pien al ongeduldig en na nog eens een minuut… opeens… lichtjes en geluid. Joepie, er leeft iets in het ei. Nu wordt het interessant. Ze wrijft over het ei, aan alle kanten, praat er tegen, we horen de hartslag van het wezentjes in het ei en dan opeens ‘pats’ en snaveltje tegen de eierschaal. We zien de oogjes licht geven door het ei heen en voorzichtig wordt er rondom met de snavel door de eierschaal getikt. Pien blijft praten en kroelen. Maar een ei uitbroeden blijkt haar toch lang te duren. Ze zegt tegen het wezentje wat zij nog niet kent: “ach gossie, is het dan zo moeilijk om uit een ei te komen. Ik weet dat niet, ik kwam uit mama haar buik”. Haar geduld wordt beloond en opeens is de bovenschaal los en kan Hatchimals uit het ei worden gehaald. Pien: “Yes, precies de kleur die ik wilde!”


Schattige geluidjes
Het ei is uitgebroed, de filmpjes staan op Facebook en Pien gaat meteen met het jonkie spelen. Hatchi, zo wordt ze gedoopt, is turkoois met een gele buik en roze snavel. De geluidjes zijn schattig. Pien gaat meteen met haar knuffelen en we lezen in de handleiding dat je aan de kleur ogen kunt zien hoe ze zich voelt. En juist die ogen maken Hatchi ook zo aandoenlijk. Ze geven licht en veranderen dus steeds van kleur. Ze worden blauw en dat betekent dat ze het koud heeft. Pien ontfermt zich over haar en knuffelt zich suf. Heerlijk! Het lijkt wel of Hatchi echt naar Pien haar stem luistert. Het blijkt ook zo, want het innovatieve diertje heeft een voice command en luistert naar jouw stem.


Spelen
Onze Hatchi is nu drie dagen oud en krijgt dagelijks aandacht van Pien. Zodra ze wakker is gaat ze haar Hatchi baby verzorgen. Geheel volgens het boekje. Door een goede verzorging krijgt de Hatchimal er steeds meer eigenschappen bij en ontwikkelt het zich van baby naar peuter en tenslotte naar kind. De Hatchimal zal op den duur, na een goede opvoeding, kunnen lopen en praten. En hoe ouder de Hatchimal wordt, hoe beter het diertje je gaat herhalen en na gaat praten. Uiteindelijk is het zelfs mogelijk om met de Hatchimal spelletjes te spelen. Dát moeten we dus gaan afwachten, maar tot nu toe is onze Hatchi absoluut goedgekeurd. De Hatchimals blijven zich natuurlijk steeds ontwikkelen, daardoor blijven ze langer interessant. Ze kunnen trouwens ook weer terug gezet worden naar de beginfase waardoor het hele leerproces opnieuw begint, super slim bedacht! :)

Hatchimals zijn Gaaf voor Kinderen! (hopelijk komen ze spoedig weer op voorraad bij de speelgoedwinkels)